Noord Nederlands Orkest keert volgend jaar alsnog  terug op Lowlands

Noord Nederlands Orkest keert volgend jaar alsnog terug op Lowlands

22-08-2022 (15:01) - Audio

Het Noord Nederlands Orkest (NNO) komt volgend jaar terug naar Lowlands om het optreden dat gisteren op het laatste moment werd geschrapt in te halen. Het orkest gaat daarmee in op een aanbod van het festival.
 
Het 160 man sterke gezelschap, het NNO en het Noord Nederlands Concertkoor, zou gistermiddag optreden in de Alpha-tent, de grootste tent van het festival. Maar vanwege logistieke problemen bij de Lowlands-organisatie ging het concert niet door.
 
Het is de eerste keer dat Lowlands een optreden heeft afgeblazen omdat de voorbereidingen voor een ander optreden (in dit geval Stromae) uitliepen. Stromae heeft zelf niet gereageerd op het incident. Zijn optreden van gisteren op het festival, met een uitgekiend podiumontwerp, is inmiddels door NRC "een visueel overdonderende show van wereldklasse" genoemd.
 
Traditioneel zijn er op zondag klassieke optredens op Lowlands. Het was twee jaar geleden ook al de bedoeling dat het orkest zou optreden op het festival, maar dat ging vanwege corona niet door. Het NNO trad ook in 2017 op Lowlands op. 

NOS.nl