Podcast DRUK van Erik Dijkstra over trillende beentjes bij topsporters

Podcast DRUK van Erik Dijkstra over trillende beentjes bij topsporters

01-03-2023 (14:24) - Audio

Voor negen grote individuele topsporters heeft druk een groot effect gehad op de manier waarop zij hun sportcarrière hebben beleefd. Ze gaan met Erik Dijkstra in gesprek in de NPO-podcastserie: ‘DRUK In het hoofd van Kampioenen’.

Presentator en sportjournalist Erik Dijkstra wil de mentale fitheid van sporters meer bespreekbaar maken.

Een nieuw licht

In de podcast ‘DRUK’ duikt hij in het hoofd van negen van de grootste kampioenen van het Nederlandse sportlandschap. Dat werpt een heel nieuw licht op hun unieke topprestaties. De podcast is vanaf vandaag elke woensdag via podcast-apps, de NPO Radio-1 website, de NPO Radio 1-app of de NPO Luister-app te beluisteren. Op 1 maart verschijnen aflevering 1 en 2, daarna wekelijks een nieuwe.

Niet alleen sportliefhebbers

In de podcast spreekt Dijkstra met Femke Heemskerk (zwemmen), Kiki Bertens (tennis), Henk Grol (judo), Annemiek van Vleuten (wielrennen), Epke Zonderland (turnen), Niek Kimmann (BMX), Suzanne Schulting (shorttrack), Anouk Vetter (atletiek) en Jan Smeekens (schaatsen). Erik Dijkstra: ‘Alle negen topsporters die we spreken, hebben in hun carrière in grote mate geleden onder de druk die bij topsport komt kijken. Zo vertelt Niek Kimmann dat hij op trainingen niet in zijn wereldkampioensshirt durfde te fietsen, omdat hij zo bezig was met hoe dat op teamgenoten zou afstralen. Daarmee is deze podcast ook zeker niet alleen voor sportliefhebbers interessant. Juist ook voor andere mensen, die het allerbeste uit zichzelf naar boven willen of moeten halen. Het gaat echt over het mentale element van druk.’

Luister aflevering 1 en 2 van ‘DRUK’ hier