Recap eerste editie TopCon x ADE

Recap eerste editie TopCon x ADE

26-10-2023 (12:24) - Audio

Afgelopen zaterdag 21 oktober presenteerde Top Notch in samenwerking met ADE Lab de eerste editie van TopCon. Honderden jonge creatievelingen woonden het event bij en het was dan ook volledig uitverkocht.

TopCon maakte deel uit van de ADE Lab-conferentie bij De Brakke Grond in Amsterdam. De programmering bestond uit talks, Q&A’s en panels met artiesten als Sef, $hirak, Nnelg en sor, maar ook modemerken, atleten en A&R professionals vertelden over de wereld van muziek en creativiteit. De dag werd afgesloten met een live versie van het virale Noah’s Ark-format 'Het Grote Noah’s Ark Demo Beoordeel Spektakel'.

TopCon x ADE

TopCon x ADE 2023 bood jonge cultuurmakers een inkijk in de muziekindustrie, creatieve processen en de werkcultuur van een label. De film ‘Vlag’ van artiest en creative director Yousef Gnaoui (Sef), waarin hij het verhaal vertelt dat hij niet meer achter een vlag staat waar we niet allemaal achter kunnen staan of waar bloed aan kleeft en mensen uitsluit, maakte indruk. Verder werd kickboks talent Tariq ‘Cookie’ Osaro geïnterviewd over zijn bokscarrière, zijn werk in de jeugdzorg en persoonlijke doelen. Hij nam het publiek mee in de voorbereidingen voor één van de grootste gevechten in zijn carrière - tegen wereldkampioen Rico Verhoeven op zaterdag 4 november.

Highlights 

In een panel met Farid Benmbarek (mede-eigenaar en Managing Director, Straight Shooter Publishing), Justin Hendrik (muziekuitgever, Maktub) en Stephanie McGuire (Senior A&R International, CTM Publishing) werden de tien belangrijkste aspecten van het uitgeven van muziek besproken. Het publiek kreeg hierdoor een betere indruk van het werk van muziekuitgeverijen en wat daarbij komt kijken. Het team van Het Buro, het inhouse creative agency van Top Notch en Noah’s Ark, vertelde meer over wat er er bij een samenwerking van een merk en artiest komt kijken en bespraken succesvolle campagnes waaronder Febo x Donnie 'Het Fenomeentje' en Hef x Zeeman 'SKEER'. Ook was er een 'Challenge for Kevin’s Fisherman’ spot bij TopCon, waarbij producers de kans kregen om Kevin's hitsingle 'Fisherman' te remixen met de allernieuwste plug-ins en software.

Demo's beoordelen

Ook maakte fashion topics onderdeel uit van het programma. Zo spraken de oprichters van het Nederlands streetwear label The New Originals (TNO) over het opbouwen van een modemerk. Daarnaast deelden vier opkomende modelabels (Fat Crayon Creative, La Fam Amsterdam, Palet en AICHE) hun visie over ondernemen in de competitieve modebranche en hoe ze elk hun eigen stijl ontwikkelen. De dag werd afgesloten door een live versie van het format 'Het Grote Noah’s Ark Demo Beoordeel Spektakel' waar Farid Benmbarek, $hirak en Vincent Patty live samen met het publiek demo’s beoordeelde.