Reinier Zonneveld draait met AI op eigen festival

28-03-2024 (17:05) - Audio

Reinier Zonneveld kondigt zijn gloednieuwe R² Festival aan, dat op 17 augustus in Spaarnwoude zal vinden. Zonneveld zal tijdens het festival voor het eerst live back2back optreden met zijn zelf-getrainde AI Computer, wat in de muziekwereld een primeur is.

Het AI-model is speciaal ontworpen om tijdens live shows spontaan tracks te componeren, waarbij gebruik wordt gemaakt van loops, samples en andere live-elementen die in perfecte harmonie zijn met Reiniers improvisaties op het podium. Het wordt de eerste keer dat een mens en computer live een b2b set draaien.

Jarenlang heeft Reinier Zonneveld aan een AI-model gewerkt dat alle traditionele grenzen doorbreekt en zijn legendarische live-optredens naar ongekende hoogten brengt. Dit model, genaamd R², is getraind op meer dan 2000 uur originele muziek en opnames van 1000+ live-optredens van de afgelopen 15 jaar.

Naast de R²-mainstage worden op het festival nog zeven andere podia gehost door verschillende muziekorganisaties, labels en clubs die een grote rol hebben gespeeld in de loopbaan van Reinier Zonneveld, zoals The Beginning, De Marktkantine, STOOR, Unreal, Amnesia’s Pyramid, Kompass Klub en Reiniers eigen label Filth On Acid.

Meer informatie over het festival op de website en voor pre-registratie voor tickets, klik hier.