Samsung signaleert trend in soundbars

Samsung signaleert trend in soundbars

25-01-2024 (11:56) - Audio

Samsung is in Nederland al enige tijd toonaangevend op het gebied van soundbars in verkochte aantallen. In het jaar 2023 was de totale verkoopwaarde van soundbars in Nederland 33,4%.

Dit aantal in verkoopwaarde markeert een historische mijlpaal voor het bedrijf. Samsung signaleert een trend waarbij TV’s, dankzij de toevoeging van hoogwaardig geluid, transformeren tot echte multifunctionele producten die geschikt zijn voor home cinema, gaming, muziek en meer.

Prominente positie

"Het begin van 2023 markeerde voor Samsung het zeventiende opeenvolgende jaar waarin we wereldwijd een prominente positie innemen op het gebied van televisies," aldus Tonnie van Schijndel, Senior Marketing Manager Audio & Televisie bij Samsung Benelux. "Bovendien zijn we al 9 jaar toonaangevend in soundbars (tot en met 2022). Het behalen van dit mooie resultaat in de verkoopwaarde van soundbars in Nederland is te danken aan de loyaliteit en het vertrouwen van onze klanten. Het illustreert ook dat TV’s steeds meer evolueren tot multifunctionele mediacentra in onze huizen. In de markt zien we dan ook een verschuiving naar premium soundbars voor een nog indrukwekkender geluid."

Stijlvol design

Samsung ontwikkelt audiotechnologie in het Audio Lab California, waar ingenieurs en audio-experts met tientallen jaren aan kennis en ervaring werken. De soundbars worden afgestemd en geoptimaliseerd in anechoïsche kamers, wat resulteert in indrukwekkende audioprestaties. De soundbars werken in perfecte harmonie samen met Samsung-TV's. Zo optimaliseren de speakers hun prestaties dankzij de slimme AI van Q-symphony, en is het mogelijk om beide apparaten met slechts één afstandsbediening te bedienen. Met soundbars zoals de HW-Q990C Cinematic Q kunnen gebruikers thuis genieten van bioscoopgeluid, met een complete home cinema-setup inclusief soundbar, subwoofer en achterluidsprekers.

Promotie

Nu soundbars een steeds prominentere rol spelen in onze huiskamers, wordt ook het design steeds belangrijker. De Samsung soundbars hebben een aantrekkelijk ontwerp dat niet alleen perfect aansluit bij Samsung-TV's, maar ook bij elke huiskamer, zonder in te leveren op de audiokwaliteit. Op dit moment loopt er een promotie op Samsungs top soundbars tot 25 februari 2024 in Nederland en tot 3 maart 2024 in België. Bij aankoop van een Cinematic soundbar HWQ990C, Cinematic soundbar HW-Q930C en Cinematic soundbar HW-Q800C geldt een cashback promotie van respectievelijk € 150, € 100 en € 100.