ShowHeroes lanceert podcast

ShowHeroes lanceert podcast

16-02-2023 (12:26) - Audio

ShowHeroes heeft een nieuwe, Nederlandse podcastserie gelanceerd: The ShowCast. The ShowCast geeft de industrie een podium: van blockchain tot metaverse en sustainability. ShowHeroes wil alle belangrijke thema’s in de wereld van digitale media aan bod laten komen. Én concurrenten.

Concurrenten komen in de uitzendingen dus ook aan het woord. Erik Dubbeldeman, Country Manager Benelux: “Wij willen een platform bieden waarop vanuit verschillende achtergronden en expertises de laatste ontwikkelingen op het gebied van technologie en media worden gedeeld. De enige manier om dit goed te doen is door iedereen aan het woord te laten. Ook wij hebben immers niet alles kennis in huis en kunnen nog steeds leren, vooral van onze concurrenten.”

Ervaring uitwisselen

The ShowCast zet niet zichzelf, maar het belang van de luisteraars voorop. Dubbeldeman: “Door deze podcast te hosten, maken we discussies mogelijk die we in het dagelijkse leven niet zouden kunnen hebben, omdat men zijn of haar kennis niet altijd gratis wil weggeven. Zeker niet aan concurrenten.

Opvallend genoeg verandert deze gedachtegang en houding als men in de studio aanschuift. Opeens is iedereen bereid om ervaringen uit te wisselen, en dat levert interessante gesprekken en inzichten op. Zo blijven we innovatief en creëren we ruimte voor verbetering. Want waarom doet een ander het zó goed? Zijn we ons bewust van alle trends en moeten we eraan meedoen of kijken we vanaf de zijlijn hoe anderen het doen? Is het een gemiste kans, zijn we te laat of net op tijd? Met de podcast willen we antwoord geven op al deze vragen.”

Blockchain & metaverse

Niet alleen de gasten zijn opvallend, ook de verscheidenheid aan thema’s die in de uitzendingen worden besproken. In de eerste uitzending, met als thema Blockchain & The Metaverse waren onder anderen Mark Blaauw, digital director van Mediaplus, en Ted Hartkamp, founder of Your, te gast. Wat opvalt in deze uitzending is dat in tegenstelling tot de meeste verhalen die je leest en hoort, de gasten in de studio gematigd enthousiast waren over de metaverse. In de optiek van de gasten lijkt de metaverse meer een marketingterm dan een volwaardig concept. Een goede infrastructuur ontbreekt nog. In de volgende aflevering staat een ander belangrijk en actueel thema centraal: sustainability.

De podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts, Google, Amazon en de website van de ShowHeroes Group.