Spotify voorspelt uitslag Eurovisie Songfestival 2022

09-05-2022 (20:03) - Audio

10 mei start de 66e editie van het Eurovisiesongfestival in Italië. Spotify is traditiegetrouw in de streamingsdata gedoken om te kijken wie dit jaar de meeste kans maken om als winnaar uit de bus te komen. In 2021 voorspelde de streamingdienst al dat Italië er met de winst vandoor zou gaan. Dit jaar blijkt Italië met ‘Brividi’ volgens Spotify eveneens de duidelijke winnaar. De Zweedse inzending ‘Hold me Closer’ staat op nummer 2. Nederland sluit de top 3 met ‘De Diepte’ af.
 
Nederland staat er volgens de data niet slecht voor. Van alle ingezonden nummers die meedoen met het Songfestival staat S10 met ‘De Diepte’ wereldwijd met streams op de derde plek. Voor de groep luisteraars onder de 25 jaar staat de Nederlandse inzending zelfs op de tweede plek (gebaseerd op wereldwijde streams in de periode maart 2021 en mei 2022). S10 staat hiermee achter de Zweedse inzending ‘Hold me Closer’ van Cornelia Jakobs.
 
Spotify voorspelde vorig jaar met succes de overwinning van de Italiaanse rock band Måneskin. Hun inzending ‘ZITTI E BUONI’ werd in aanloop naar het Songfestival 2021 wereldwijd het meest gestreamd. De band blijkt een jaar naar dato nog steeds enorm populair. Het aantal internationale streams van de band is tussen januari en maart 2022 zelfs met maar liefst 5.400% gestegen. Het nummer ‘Beggin’’ is onlangs toegevoegd aan de Billions Club, een afspeellijst met alle nummers met een miljard streams. Volgens de cijfers lijkt het erop dat Italië er dit jaar eveneens met de prijs vandoor gaat. Italië’s inzending ‘Brividi’ door Mahmood en BLANCO is namelijk het meest gestreamde nummer in 70% van de 40 deelnemende landen.