The Freelance Qommunity lanceert eerste Freelance Zomerhit met AI

The Freelance Qommunity lanceert eerste Freelance Zomerhit met AI

01-05-2024 (17:48) - Audio

Voor het eerst is er in Nederland een door AI-gemaakte zomerhit verschenen: 'Out of Office' van AI-zangeres Fraia Mirage. Het nummer, dat freelancers moet inspireren om in vrijheid te leven en te werken, is gemaakt ter gelegenheid van de vierde verjaardag van The Freelance Qommunity, op de Dag van de Arbeid. 

Qommunity ziet steeds meer freelancers in hun netwerk die zich focussen op de kracht van AI: van midjourney art directors tot fulltime AI-professionals. Naast de vierde verjaardag, lanceert het freelanceplatform vandaag een zomercampagne. Ze vroegen hierbij om hulp in eigen netwerk om een zomerhit te maken met AI. Freelance Art Director Sven Klerks legt uit hoe het nummer tot stand is gekomen: “De tekst van het zomernummer is geschreven met ChatGPT en door Suno AI is er daadwerkelijk een nummer van gemaakt. De afbeeldingen voor de videoclip zijn gemaakt met Dall-E en Midjourney. Het transcriberen en de animaties zijn gedaan met Adobe Premiere Pro, ook met deels AI-tools. En voilà, daar was een knallende zomerhit!”

Hybride netwerk

The Freelance Qommunity is een wereldwijd platform voor freelance professionals die werken over de hele wereld. Het netwerk focust zich op de verbinding tussen freelancers onderling en het matchen van freelancers bij opdrachtgevers zoals Knab, Decathlon en Heineken. Het platform werd in 2020 gelanceerd, tijdens de coronacrisis. Na twee fundingrondes is er een team dat verder bouwt aan de missie van Qommunity: van freelancen het leukste beroep van de wereld maken.