Trend in dance scene: female DJ’s pakken het podium

Trend in dance scene: female DJ’s pakken het podium

11-10-2023 (11:09) - Audio

 Van 18 tot en met 22 oktober vindt het jaarlijkse het Amsterdam Dance Event (ADE) weer plaats. Op de openingsavond bij Club Escape staat er alleen female DJ’s in de line-up. 

In 2005 opende Jolanda van den Berg DJ School Nederland in Gorinchem. Als ervaren DJ kent ze de fijne kneepjes en uitdagingen van het vak en deelt zij al jaren haar opgedane kennis en ervaring. “Het is mijn doel en passie om aanstormend talent te begeleiden en op te leiden tot onafhankelijke (inter)nationale DJ’s en/of producers.”

Steeds meer vrouwelijke DJ’s

“De DJ-wereld wordt gedomineerd door mannen. Toch zie ik steeds vaker vrouwen achter de draaitafels staan. Ook omdat ze hun weg in de entertainmentwereld weten te vinden. Dat is een mooie ontwikkeling die de komende jaren verder door zal zetten. Ik verwacht dat op korte termijn meer vrouwen in de DJ Mag Top 100 zullen staan,” Verteld Jolanda van den Berg.

ADE

ADE is het grootste dancefestival ter wereld, met meer dan 200 locaties, 2.900 artiesten en ruim 450.000 bezoekers. DJ Miss Smile is één van de bekende namen die op het podium staat. Ondanks de 2.500+ optredens die ze op haar naam heeft staan, is de openingsavond in The Royal Room in Club Escape Amsterdam een bijzonder moment voor haar: “Ik hoop samen met de andere artiesten nóg meer dames te inspireren hun droom na te jagen.Durf die eerste stap te zetten. Het moment is niet belangrijk, maar passie en doorzettingsvermogen zijn dat wel.”