Zangeres DO lanceert nieuw lied voor November 2 Remember

Zangeres DO lanceert nieuw lied voor November 2 Remember

05-10-2023 (11:43) - Audio

In een zonnestraal of een vlinder die voorbijvliegt en in het gevoel dat iemand altijd in je voortleeft. Met November 2 Remember wil Monuta bijdragen aan meer openheid over afscheid. Open zijn over je ervaringen en je verdriet kan van grote waarde zijn voor anderen en jezelf.

Ter inspiratie voor DO riep Monuta nabestaanden op hun persoonlijke verhalen te delen. Zij vertelden dat troost vaak in kleine dingen zit. DO lanceert vandaag haar nieuwe nummer ‘Leef je in mij’ over het vinden van troost nadat je een dierbare bent verloren. Zij maakte het nummer speciaal voor November 2 Remember van Monuta. Deze herinneringsavonden van Monuta vinden jaarlijks op 2 november in het hele land plaats. Hier komen mensen samen om hun dierbaren te herinneren en zo open te zijn over hun verlies. In 2023 vindt de 2e editie plaats, die volledig in het teken staat van het thema troost. Iedereen kan zich nu aanmelden om daarbij te zijn via monuta.nl/november2remember.

Eingen Ervaring

“Uit eigen ervaring weet ik wat het betekent om iemand te verliezen die dicht bij je staat. Ik was erg onder de indruk van alle verhalen. Mensen deelden zo open en krachtig hun persoonlijke verhalen met me over wat hen troost geeft. Dat vond ik heel bijzonder. Ik hoop dat dit nieuwe nummer warme herinneringen oproept aan geliefden die niet meer hier zijn. En dat het ook een glimlach op je gezicht tovert omdat diegene daardoor blijft voortleven in jou.”, zegt Do

Verschillende fases

De November 2 Remember-campagne bestaat uit verschillende fases. Met een oproep op social media, Spotify en via Monuta-kanalen konden nabestaanden hun persoonlijke verhaal over troost delen. Van de totstandkoming van het lied werd een making-of video gemaakt om het lied alvast aan te kondigen. De verhalen van nabestaanden zijn opgetekend en worden in een latere fase van de campagne gedeeld. De lancering van het lied vormt de start van de wervingscampagne voor de November 2 Remember-herinneringsavonden. Monuta zorgt met het lied voor iets concreets dat naar verwachting veel mensen raakt. En levert met de gezamenlijke herinneringsavonden bewijsvoering voor haar merkbelofte Open over afscheid.