Big Green Egg open met Anne van Dam op eigen bodem

06-06-2023 (11:16) - Bucket list

Het Big Green Egg Open, een internationaal vrouwentopgolftoernooi, vindt plaats van 8 tot 10 september op de adembenemende Hilversumse Golf Club. Dit evenement belooft een buitengewone ervaring te worden met twee van 's werelds meest getalenteerde golfprofessionals die deelnemen aan het Ladies Dutch Open op de Ladies European Tour(LET).

"We zijn enthousaist dat ‘onze’ Anne van Dam, een van de boegbeelden van de Nederlandse golfsport, haar opwachting zal maken op het Big Green Egg Open", vertelt Jeroen Stevens, directeur van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF). Haar deelname zal ongetwijfeld veel golfenthousiastelingen aantrekken”

Olympische spelen

Van Dam heeft de aandacht van de golfwereld getrokken met haar indrukwekkende swing en haar deelname aan de legendarische Solheim Cup in 2019, waar ze een cruciale rol speelde in het winnende Europese team. Bovendien was ze de eerste Nederlandse vrouw die deelnam aan de Olympische Spelen. Met vijf overwinningen op de Ladies European Tour (LET) heeft ze haar positie versterkt op de internationale golfscène.

Eigen bodem

Anne van Dam: "Het Big Green Egg Open biedt mij een unieke kans om op eigen bodem te spelen. Ik ben trots om de Nederlandse golfsport te vertegenwoordigen en ik kijk ernaar uit om samen met andere getalenteerde golfers deel te nemen aan dit prestigieuze evenement." Daarnaast zal de Zweedse topgolfster Anna Nordqvist, de winnaar van vorig jaar, haar titel komen verdedigen op de golfbaan van het Big Green Egg Open. De huidige nummer 37 van de wereld, heeft bewezen een geduchte concurrent te zijn en haar terugkeer zal ongetwijfeld een spannende strijd om de titel teweegbrengen.
Anna Nordqvist: "Als titelverdediger ben ik blij om terug te keren naar het Big Green Egg Open. Nederland is een prachtig golfland en het is geweldig dat de Solheim Cup hier in 2026 wordt gehouden. Ik kijk ernaar uit om de concurrentie aan te gaan en een spannende strijd om de titel te leveren."
20% meer prijzengeld op het Big Green Egg Open

Nederland als gastland

Het Big Green Egg Open, is een van de 37 toernooien op de kalender van de Ladies European Tour (LET) en wordt gespeeld in drie dagen, met na twee rondes een cut. Bij de derde editie van het Big Green Egg Open, is het prijzengeld met 20 procent verhoogd van 250.000 euro naar 300.000, met 45.000 euro voor de winnares. “We hebben hoge ambities met dit toernooi”, zegt Gordon Machielsen Sales- en eventsdirecteur van de NGF. “We willen dat het binnen vijf jaar even groot is als het KLM Open, het mannenevenement. Het feit dat Nederland gekozen is als gastheer voor de Solheim Cup is een bewijs van de reputatie van het Nederlandse golf en de organisatorische capaciteiten van de NGF. Het succesvolle en professionele verloop van het Big Green Egg Open, heeft bijgedragen aan het vertrouwen van de internationale golfgemeenschap in Nederland als gastland.”

Vrouwengolf

Jeroen Stevens, Directeur NGF, benadrukt nogmaals het belang van vrouwengolf: "Diversiteit is essentieel voor de groei en bloei van de golfsport. Het belang van vrouwengolf kan niet genoeg benadrukt worden. Het creëren van meer mogelijkheden en een sterke aanwezigheid van vrouwelijke topgolfers in de sport is van groot belang. Door het organiseren van topgolf toernooien voor vrouwen in Nederland inspireren we niet alleen jonge mensen en vrouwen om de sport te beoefenen, maar laten we ook zien dat golf een sport is die voor iedereen toegankelijk en boeiend kan zijn. Het is een kans om talent te ontdekken, om rolmodellen te creëren en om een inclusieve golfgemeenschap te bevorderen. Samen werken we aan een toekomst waarin golf een sport is die iedereen verwelkomt en waarin vrouwen net zo'n prominente rol spelen als mannen."