Collectie Museum Boijmans Van Beuningen dit najaar in het Rijksmuseum

17-07-2023 (13:22) - Bucket list

Dit najaar zijn bij het Rijksmuseum in de Philipsvleugel ruim 90 kunstwerken te zien uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen. De tentoonstelling biedt een unieke gelegenheid deze buitengewone collectie in Nederland te zien, nu het museumgebouw in Rotterdam gesloten is voor renovatie.

e zien zijn wereldberoemde werken als De toren van Babel van Pieter Bruegel I, La petite danseuse de quatorze ans van Edgar Degas en de pas gerestaureerde Infinity Mirror Room - Phalli's Field (Floor Show) van Yayoi Kusama. De tentoonstelling Museum Boijmans Van Beuningen at Rijksmuseum is te zien van 29 september 2023 t/m 14 januari 2024.

Friso Lammertse, conservator 17de-eeuwse Nederlandse schilderkunst Rijksmuseum: 'Alles wat de mens in zijn leven meemaakt, zoals geboren worden, de jeugd, volwassen worden, seksualiteit, ouderdom en overlijden, is universeel, maar werd door de eeuwen heen steeds anders ervaren. De tentoonstelling biedt als het ware een reis door het menselijk bestaan vanaf de middeleeuwen tot nu.'