De Doelen lanceert kunstroute Art Walks met gelijknamige podcastserie

24-11-2023 (11:42) - Bucket list

Concertgebouw de Doelen stelt de bijzondere wederopbouwkunstcollectie die het gebouw rijk is opnieuw aan de wereld voor. De collectie is online te bekijken of te beluisteren in de 6-delige gelijknamige podcastserie over het ontstaan en de achtergronden van de verschillende werken. Voor de liefhebbers er is ook een live tour onder leiding van een gids.

Toeval

Waar musea struggelen met de klassieke opstelling van werken en op zoek gaan naar nieuwe manieren van tentoonstellen, lijkt de Doelen haar tijd decennia vooruit te zijn geweest. De bezoeker komt de kunstwerken vaak bij toeval tegen, zo verspreid staat en hangt de collectie in de enorme ruimtes. Toch schuilt er af en toe gevaar in die vrijblijvendheid, doordat sommige bezoekers geen idee hebben wat de geschiedenis achter de werken is en waar de stukken zoal te bewonderen zijn.

Bekijk, luister en loop

De website met daarop alle kunstwerken, een prachtig nieuw gidsje, live tours en de 6-delige podcastserie Art Walks, van Babs Assink en Mieke van der Linden, gaan hier verandering in brengen. In de podcastserie spreekt Mieke van der Linden met kunstkenner Siebe Thissen over het ontstaan en de achtergrond van de collectie. Bij elke aflevering schuift een tweede gast aan om zijn/haar licht over een bepaald aspect van de collectie te laten schijnen. Daarnaast geeft de 11-jarige Chloë, het buurmeisje van de Doelen, haar geheel eigen visie op de werken.
De tour onder leiding van een bedreven gids is toegevoegd aan het Doelen-programma en kan op regelmatige basis geboekt worden via dedoelen.nl. De eerste walk vindt plaats op vrijdag 22 december.

Mieke van der Linden, creative producer bij de Doelen: "Duizenden en nog eens duizenden voeten wandelden sinds de opening in 1966 over het werk van de Rotterdamse wederopbouwkunstenaar Wally Elenbaas bij de ingang van de Grote Zaal. En wie heeft er niet tegen het marmeren reliëfwerk van Frank Nix naast de bar op de eerste verdieping geleund tijdens een openingsavond van een groot evenement? Of heimelijk zachtjes Barbara Hepworth’s indrukwekkende beeld ‘Curved Form/Bryher II’ aangeraakt terwijl het geroezemoes van de concertgangers in de hal beneden opsteeg? Hoe tof dat we nu eindelijk de achtergronden van deze vele werken weten."

Podcastserie Art Walks

6-delige podcastserie waarin Mieke van der Linden en Babs Assink, samen met Siebe Thissen, op pad gaan. Ze spreken met kunstkenners, historici en kids en duiken in de kunstgeschiedenis van de Doelen en de gehavende stad.

Te beluisteren via je favoriete podcast app.
Meer informatie op dedoelen.nl

Art Walks live

Bewandel de Doelen-kunstroute onder leiding van een deskundige gids.
Datum: Vrijdag 22 december
Start: 16:00
Prijs: €5
Tickets via dedoelen.nl