ESNS maakt keynote sprekers bekend

30-11-2023 (12:51) - Bucket list

ESNS (Eurosonic Noorderslag), het platform voor opkomend Europees muziektalent, maakt vandaag de eerste keynotes en uitgelichte sprekers bekend voor de jaarlijkse muziekconferentie ESNS, van 17 t/m 20 januari in Groningen.

ESNS Tech is een serie panels gecureerd door innovatiespecialist en community builder Turo Pekari (Music Finland). Experts op het snijvlak van muziek en technologie bespreken onderwerpen zoals het business model van morgen. ESNS Tech onderzoekt ook de potentie van Artificial Intelligence in de muziekindustrie. Ontdek het volledige conferentieprogramma hier. De komende weken worden er meer panels en sprekers aangekondigd.

Keynote speakers ESNS24

Amy Thomson is voormalig Chief Catalog Officer van Hipgnosis Songs Fund en CEO en founder van ATM Artists, waar ze werkte met artiesten zoals Kanye West, DJ Snake, Swedish House Mafia, Gorillaz en Seal. Vanuit haar passie voor catalogusmanagement ontwikkeld Amy Thomson een online tool voor artiesten om hun metadata beheren. Op ESNS24 bespreekt ze de uitdagingen voor de muziekindustrie wat betreft het vinden, tracken en tracen van metadata op alle verschillende muziekplatformen.

Kan niet, bestaat niet voor John Mulder, die op 1 janauri 2024 stopt als directeur bij Mojo Concerts. Als troubleshooter en organisatietalent is John Mulder de bedenker van de MOJO barrier en mede-initiatiefnemer van AFAS Live en de Ziggo Dome. Daarnaast is hij tourmanager van Metallica. Tijdens dit bijzondere keynote interview blikt John Mulder terug op zijn veelzijdige carrière. Mark Mulligan is de Managing Director van MIDiA Research. De media- en technologieanalyst wordt beschouwd als een expert op het gebied van digitale transformatie in de muzieksector. Op ESNS24 onderzoekt hij de opkomst van de nieuwe muziekindustrie. Mark Mulligan zal uitleggen dat we inmiddels in het post-streaming tijdperk zijn aanbeland. Hij presenteert zijn visie over hoe de nieuwe industrie eruit ziet en wie de belangrijkste spelers zijn.

Highlights

Terwijl de Europese muziekindustrie zich opmaakt voor ESNS, krijgt het conferentieprogramma vorm met nieuw aangekondigde panels en sprekers. Het conferentieprogramma reflecteert op de huidige stand van zaken in de muziekindustrie en kijkt vooruit. In een sessie met Music Industry Therapists Collective zal Justin Lockey van de Engelse rockband Editors zijn inzichten op het gebied van mentale gezondheid delen, vanuit zijn ervaringen uit het touren met Editors. George Musgrave (Goldsmiths, University of London) zal deelnemen aan twee sessies over mental health.

Europees Parlementslid Ibán García Del Blanco neemt deel aan een sessie over het EU-rapport over Culturele diversiteit en de voorwaarden voor auteurs in de Europese muziekstreamingmarkt. De panelleden bespreken onder leiding van Helienne Lindvall (ECSA) de bevinding en aanbevelingen uit het rapport. Ze delen hun inzichten over hoe de sector kan toewerken naar een inclusieve, eerlijke en gezonde Europese muziekindustrie. Helienne Lindvall zal op ESNS24 ook spreken over de uitdagingen en kansen van AI en de reactie vanuit de muzieksector op streamingfraude.