Groeibriljanten, stuiterballen en open deuren

Groeibriljanten, stuiterballen en open deuren

26-01-2024 (15:33) - Bucket list

Op 7 maart vindt de eerste editie van The Creative Loop plaats, een initiatief in Utrecht dat creatief talent verbindt met creatieve bureaus. Een van de deelnemende bureaus is Kaliber Interactive. Directeur Ronald van Schaik vertelt over het initiatief, Kalibers deelname, en waarom dit evenement een must-visit is voor creatief talent in en rond Utrecht.

          

Wat is The Creative Loop?
Ronald: “The Creative Loop is een initiatief van Fundamentals Academy, Fungi Design en Viltjesavond. Eerder organiseerde Viltjesavond open avonden bij Utrechtse bureaus, waarbij telkens een ander bureau, een klantcase en een opdracht centraal stonden. Deelnemers gingen aan de slag met de opdracht en werden uitgedaagd om aan het eind van de avond een opvallend concept te presenteren dat - natuurlijk - op een bierviltje paste. The Creative Loop gaat een stap verder en zorgt ervoor dat vijf Utrechtse bureaus op dezelfde dag hun deuren openen voor de talenten, en laten zien hoe ze werken.”

Waarom doet Kaliber mee?
“Een creatief bureau is een wonderlijk fenomeen. Het is een plek waar vraagstukken gekraakt worden met slimme strategieën, verbluffende ideeën, prikkelende ontwerpen en creatieve technologische oplossingen. Tijdens je studie leer je de basisprincipes van het vakgebied, maar de magie van een creatief bureau blijft vaak ongrijpbaar totdat je het zelf ervaart. Daarom geven we graag een kijkje in onze werkwijze en laten we zien hoe je je creatieve brein op verschillende manieren kan inzetten.”

“Daarnaast loopt er ongelooflijk veel creatief talent rond in Utrecht, maar is niet iedereen even zichtbaar voor de bureauwereld. The Creative Loop brengt dit op een fantastische manier bij elkaar.”

Wie mag er komen?
“Iedereen die zich inschrijft via creativeloop.nl. We hopen op aanstormend talent in en rond Utrecht, die zin hebben in een dag vol inspiratie en die benieuwd zijn naar wat er bij creatieve bureaus gebeurt.”

“Tommy, de 7-jarige gids en mentor van Kaliber, heeft weleens gezegd: ‘Je hebt maar drie dingen nodig: tijd, een idee en zin in de dag.’ Met die drie dingen kan je alles. Als je dat beseft, is het leuk om ook bij Kaliber op bezoek te komen"

Heb je tips voor creatief talent dat op bezoek komt?
“Beschouw wat er binnen ons bureau gebeurt niet als absolute waarheid. We hebben onze eigen werkwijze, maar de ontwikkelingen in ons vakgebied gaan zo snel dat we voortdurend moeten aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid. Als creatief talent moet je dus flexibel zijn en niet bang zijn om nieuwe werelden te verkennen. Neem dus alles wat je ziet in je op, leer ervan en onthoud: er is niets dat je niet kan, als je maar tijd, ideeën en zin hebt.

Wat verwacht je van het event?
“Ik wil vooral mensen inspireren. Ik wil ze laten zien hoe je je talent kunt ontwikkelen. Wat je in huis hebt, is als een groeibriljant die oneindig groot kan worden. Ik wil de waarde van side-projects laten zien, en hoe je de 7-jarige in jezelf altijd de vrije ruimte moet geven om te spelen en experimenteren. En ik wil honderden stuiterballen uitdelen.”

Honderden stuiterballen?
“Ja, stuiterballen zijn essentieel. Tommy heeft ons geleerd dat het leven leuker is met een stuiterbal in je broekzak!”

The Creative Loop vindt plaats op 7 maart 2024. Meer informatie en aanmelden kan via: creativeloop.nlRonald van Schaik
Kaliber Interactive