Heroes Dutch Comic Con in Utrecht: Standbeelden gespot met rode cape

16-11-2023 (16:10) - Bucket list

In de binnenstad van Utrecht dragen sinds vandaag diverse standbeelden een rode superheldencape. Het blijkt een activatie van Heroes Dutch Comic Con die hiermee symbolisch laat zien dat de eerste superhelden in Utrecht zijn aangekomen.

Dit weekend vindt namelijk de wintereditie van het popcultuur evenement plaats in de Jaarbeurs, waarvoor zo’n 55.000 andere superhelden naar de Domstad afreizen. Met de actie wil de organisatie de stad alvast in sfeer te brengen. Het thema van deze aankomende editie van Heroes Dutch Comic Con is ‘girlpower’. Zo wordt er meer aandacht gevraagd voor diversiteit en inclusie — met name in de wereld van comics en films. In Utrecht staan een paar supervrouwen vereeuwigd als standbeeld, die dan ook een cape kregen. Daarnaast werd gekozen voor Utrechtse sportheld Anton Geesink, ‘de acteur’ voor Stadsschouwburg, en een leeuw, de officiële mascotte van het evenement.

Standbeelden

Sinds de allereerste editie in 2015 is de Jaarbeurs de thuisbasis voor de grootste comic con van het land. Utrecht is dan ook verbonden met het evenement, dat elke editie meer dan 55.000 bezoekers ontvangt. Velen komen verkleed als hun favoriete superheld. Om Utrecht alvast klaar te stomen voor dit weekend, zijn acht Utrechtse standbeelden omgetoverd tot superheld. Wie een foto van zichzelf met één van de gecapete standbeelden deelt op social media onder vermelding van #heroesinutrecht maakt kans om toegangstickets voor de eerstvolgende editie.

Deze standbeelden dragen een superheldencape:

- De leeuw (Neude)
- De Acteur (Frans Stelling) - Stadsschouwburg
- Feest der Muzen - Stadsschouwburg
- Nijntje (Mariaplaats)
- Truus van Lier (Zocherpark)
- Marktvrouw (Vismarkt)
- De Baliekluiver (Gaardbrug, Oudegracht)
- Anton Geesink (Jacobskerkhof)