KINK viert 5e verjaardag in TivoliVredenburg

25-01-2024 (10:48) - Bucket list

Op donderdag 1 februari 2024 viert radiozender KINK haar 5e verjaardag. Het alternatieve rockstation doet dat met een unike lijst op de radio en een feest in TivoliVredenburg.

Van maandag 29 januari tot en met vrijdag 2 februari is elke dag de KINK 500 te horen. Deze lijst bestaat uit de 500 meest geliefde tracks uit vijf jaar KINK 1500, de door de KINK-luisteraars samengestelde lijst met de beste nummers ooit gemaakt. De KINK 500 wordt gepresenteerd door dj's Michiel Veenstra, Eric Corton, Stefan Koren en Tim Op het Broek.

TivoliVredenburg

Op zaterdag 3 februari viert KINK samen met honderden luisteraars de verjaardag tijdens een speciale 5 Jaar KINK editie van de Gitaardisco in TivoliVredenburg in Utrecht, waar KINK-dj's als Michiel Veenstra, Eric Corton, Jasper Leijdens en Jim Vorwald de beste muziek draaien. Ook de Haagse band Wodan Boys is aanwezig voor een dj-set. De avond is inmiddels volledig uitverkocht, maar luisteraars maken tijdens de KINK 500 nog kans op het winnen van de allerlaatste tickets.

Muziekmix

"Toen we vijf jaar geleden begonnen aan KINK hadden we niet durven dromen hoe mooi dit avontuur zou uitpakken", aldus programmadirecteur Michiel Veenstra. "Elke maand luisteren er rond de miljoen mensen naar onze unieke en direct herkenbare muziekmix van alternative rock-helden als Foo Fighters, Pearl Jam en Nothing But Thieves. Met de start van onze uitzendingen op de FM in de Randstad sinds 23 januari kunnen nog meer mensen op nog meer plekken KINK luisteren en met ons meevieren!".

De top 10 van de KINK 500 ziet er als volgt uit:

01. Pearl Jam - Black
02. Muse - Knights of Cydonia
03. Foo Fighters - Everlong
04. Metallica - Master of Puppets
05. The Cure - A Forest
06. Queens Of The Stone Age - No One Knows
07. Rage Against The Machine - Killing in the Name
08. Nirvana - Smells Like Teen Spirit
09. Editors - Papillon
10. Rammstein - Deutschland