Museum JAN presenteert twee nieuwe tentoonstellingen

Museum JAN presenteert twee nieuwe tentoonstellingen

15-11-2023 (15:51) - Bucket list

Museum JAN in Amstelveen presenteert twee nieuwe tentoonstellingen die het komende jaar te bewonderen zijn. Het gaat om de jubileumtentoonstelling van Tjalf Sparnaay en de primeur van de eerste museale solotentoonstelling van Lisa Konno.

Tjalf Sparnaay – The Bigger Picture | 16.02.2024 t/m 16.06.2024

Met de jubileumtentoonstelling The Bigger Picture viert Museum JAN in Amstelveen de 70e verjaardag van beeldend kunstenaar Tjalf Sparnaay. Ruim 60 werken uit verschillende museale en particuliere collecties geven een bijzonder overzicht van zijn oeuvre: van zijn eerste illustraties voor ansichtkaarten tot zijn laatste foodpainting WasteScape dat voor het eerst wordt geëxposeerd voor publiek. Sparnaay, internationaal bekend door en geroemd om zijn olieverfschilderijen van gebakken eieren en platgetrapte colablikjes, etaleert in Museum JAN de grootsheid van het kleine. 

Lisa Konno – The porcelain body | 14.02.2024 t/m 16.06.2024

Voor deze eerste museale solo maakt modeontwerper en kunstenaar Lisa Konno (1992) nieuw werk waarin ze Japans porselein combineert met textiel. Met dit werk reflecteert Konno op schoonheidsidealen in zowel Japan als Nederland en stelt ze de vraag: wanneer is een zoektocht naar schoonheid een bevrijdende vorm van zelfexpressie en wanneer slaat het om naar een vorm van onderdrukking? Een verwarrende grens die onderzocht wordt in een video-installatie en een serie objecten die het midden houden tussen kledingstuk en sculptuur.