Qmusic Top 40 Awards Live

30-01-2024 (11:13) - Bucket list

Zaterdag 3 februari rolt de rode loper uit voor de Qmusic Top 40 Awards Live. Tijdens de meer dan twee uur durende liveshow worden de best scorende artiesten en nummers van het afgelopen jaar bekroond met een award.

De prijzen worden dit jaar uitgereikt door Gerard Joling, Herman den Blijker, Antoon, Quinty Misiedjan, Qmusic-dj's Mattie Valk, Marieke Elsinga, Bram Krikke, Joost Swinkels en Tom van der Weerd én een luisteraar. Deze week gaat Mattie, met hulp van Marieke, op zoek naar de gelukkige luisteraar die samen met hem aanstaande zaterdag een van de prijzen uitreikt in Rotterdam Ahoy.

Awards

Er zijn dit jaar weer elf awards te vergeven. Waaronder de Qmusic Top 40 Icon Award voor een artiest die een bijzondere prestatie heeft geleverd. Het Nederlandstalige duo Acda en de Munnik ontving deze prijs onlangs in Rotterdam Ahoy, waar de twee tijdens de Qmusic Top 40 Awards live zullen optreden. Ook zijn er dit jaar weer vier publieksprijzen te vergeven, die voor ‘Beste Live Act’ (nationaal en internationaal) en die voor ‘Beste DJ-act’ (nationaal en internationaal). De winnaars van deze publieksprijzen worden bepaald door de luisteraars van Qmusic.

Genomineerden

Eerder zijn de genomineerden van de Qmusic Top 40 Awards bekend gemaakt. Grote kanshebbers op een felbegeerde award zijn dit jaar Kris Kross Amsterdam, Cian Ducrot en Calvin Harris, die allemaal in drie categorieën kans maken op een prijs. Internationaal is Cian Ducrot een grote favoriet, wat bijzonder is, gezien hij ook genomineerd is in de categorie Beste Nieuwkomer.

Livestream

Op zaterdag 3 februari host Qmusic-dj en Top 40-presentator Domien Verschuuren de Qmusic Top 40 Awards Live tijdens een spectaculaire liveshow in Rotterdam Ahoy. Dit spektakel zal ook live te volgen zijn op Qmusic en via een livestream op Qmusic.nl en AD.nl.

Alle Qmusic Top 40 Awards worden aanstaande zaterdag uitgereikt door verschillende duo's:
- Mattie Valk en een luisteraar
- Marieke Elsinga en Gerard Joling
- Bram Krikke en Herman den Blijker
- Joost Swinkels en Quinty Misiedjan
- Tom van der Weerd en Antoon