Uit de schaduw festival 2023

23-05-2023 (12:23) - Bucket list

Op zaterdag 17 juni organiseren Stichting Get It Done en Buitenplaats de Hoorneboeg samen een eendaags festival met een programma over mentale gezondheid. Een dag vol verhalen, workshops, muziek en ruimte om ervaringen uit te wisselen.

Met bijdragen van onder meer Hanna en Juda Verboom, Jesse Laport, het team van De Fontein, Jim van Os en Typhoon. Dit festival in de bosrijke omgeving van de Hoorneboeg gaat over kennisdeling en het werken aan verandering die nodig is in ons zorgsysteem. Zodat in de nabije toekomst iedereen die nét even anders is ook helemaal zichzelf kan zijn.

Persoonlijke verhalen in de natuur

“Door onze persoonlijke verhalen te delen op die prachtige dag midden in de natuur, willen we ruimte creëren voor elk persoon die erbij is om zijn of haar verhaal ook te gaan omarmen. Ik weet uit eigen ervaring dat als je iets hebt meegemaakt op het gebied van de psyche, juist het vertrouwen in jezelf zo’n enorme klap heeft gehad. Met de inspirerende keynotes willen we de focus verleggen van kwetsbaarheid naar kracht en middels de workshops geven we bezoekers de juiste handvatten om de regie te pakken over hun eigen leven. Mijn missie is geslaagd als bezoekers met een boost aan zelfvertrouwen naar buiten lopen. Daarnaast organiseren we dit programma ook voor zorgmedewerkers en omstanders. Zo is er een rondetafel met hoogleraar Jim van Os, workshops over systeemverandering en vindt er een panel plaats waar iedereen aan kan meedoen. Op 17 juni werken we samen aan de verandering die nu zo nodig is.” zegt Verboom

De ‘Uit de schaduw’ beweging

Uit de Schaduw is inmiddels een beweging, in gang gezet door de Cinetree documentaire ‘Uit de Schaduw’ van Hanna Verboom. Hanna was destijds heel open over haar bipolaire variatie die ze tot dan 20 jaar geheim heeft gehouden. De documentaire zorgde voor veel herkenning bij kijkers, duizenden reacties en voluit interesse uit de media. Er ontstond een groeiende groep mensen die hun eigen verhalen willen delen of werken aan een samenleving waarin het taboe op psychische variaties minder groot is. 

Tickets zijn nu verkrijgbaar via bosbios.nl