What Design Can Do kondigt vijfde Climate Action Challenge

What Design Can Do kondigt vijfde Climate Action Challenge

17-01-2024 (14:22) - Bucket list

What Design Can Do (WDCD) is trots om de lancering van de Redesign Everything Challenge aan te kondigen, haar vijfde Climate Action Challenge in samenwerking met de IKEA Foundation, die van start gaat op 17 januari en loopt tot 13 maart 2024. WDCD nodigt innovators uit alle hoeken van de wereld uit om ideeën in te dienen die onze wereld radicaal herontwerpen — van producten en materialen tot verhalen, systemen, diensten en ruimtes.

Vanaf 17 januari 2024 nodigt de Redesign Everything Challenge wereldwijd ontwerpers en creatieve ondernemers uit om ontwerpgedreven innovaties in te dienen. Deze oproep tot creativiteit strekt zich uit tot alle aspecten van ons leven en benadrukt de noodzaak van circulaire en regeneratieve oplossingen. De uitdaging zoekt een antwoord op de vraag: Welke rol kunnen ontwerpers spelen in de overgang naar een eerlijke en circulaire toekomst?

Winnende ideeën

In april 2024 zal een jury van toonaangevende experts op het gebied van design, sociale impact en klimaatactie minimaal 10 winnaars selecteren. Winnende ideeën worden beloond met €5.000 aan financiering en een wereldwijd ontwikkelingsprogramma, inclusief online training, mentorsessies en een bootcamp. Dit programma zal de winnende teams ondersteunen bij het verder versterken van hun projecten en hen voortstuwen door 2024 en daarna. Als onderdeel van het WDCD Challenge-netwerk krijgen winnaars de kans om te verschijnen in wereldwijde publicaties en mogelijkheden om te spreken op WDCD-evenementen.

Deelnemen

De Redesign Everything Challenge zoekt creatieve klimaatoplossingen binnen vijf hoofddisciplines: producten, materialen, communicatie, ruimtes, en systemen & diensten. Deelnemers worden uitgenodigd om hun project online in te dienen van 17 januari 2024 tot 13 maart 2024 via de website: redesigneverything.whatdesigncando.com