Zomer in de stad 2: de bucket list van Hafida Abahai-Almarini

14-08-2023 (12:34) - Bucket list

Even geen inspiratie meer voor wat te doen deze zomer? Hier ben je aan het juiste adres. Creatieven vertellen over hun leukste zomerse hang outs en hidden gems. Dit keer vertelt Hafida Abahai-Almarini, managing director van Weber Shandwick Nederland, over haar lijstje voor Amsterdam.

Oosterpark

Voor iedereen die er met kinderen op uit wil: in het Oosterpark zit een fijn groot pierebad, waar een heerlijk mengelmoes van locals en expats met verschillende achtergronden met hun kroost naartoe trekken op zomerse dagen. Ik spring geregeld op de fiets om er met mijn zoon van 3 heen te gaan op warme dagen. En ben je zonder kind op het pad, dan kun je (pal aan het Oosterpark) lunchen in de tuin van brasserie Spring in het onlangs geopende vijfsterrenhotel Pillows at the Park hotel, of een zomers drankje doen op hun rooftop terras Fitz’s On The Roof

De Durgerdam

Wil je even de stad ontvluchten? Op nog geen 15 minuten rijden van Amsterdam staat in het pittoreske Durgerdam het onlangs geopende bijzondere boutique hotel De Durgerdam, aan het IJmeer. Dit pareltje van een hotel bevindt zich in een 17e eeuws gerenoveerd pand, pal aan de dijk, en tussen de weilanden. Je springt er op zomerse dagen vanaf de steiger in het water, of je kunt aanmeren met een boot om te eten bij hun culinaire restaurant De Mark. En mocht het nou regenen, dan plof je binnen in het fantastisch gestylede interieur op een van de banken bij de haard.

Paradepaardjes

Elk jaar leuk in de zomer: het rondreizende theaterfestival De Parade in het Martin Luther Kingpark. Overdag gezellig voor een playdate met kids, en op zwoele zomeravonden met vrienden. Hapje eten, voorstelling meepakken, de silent disco induiken, poffertjes en natuurlijke even zweven. Want zweven is leven.

Rooftopterras Soho House

Een heerlijke plek in de zomer is het dakterras van Soho House Amsterdam, een members only club voor creatives. Het dakterras heeft een 360 graden uitzicht over het centrum van Amsterdam, een zwembad en bar. En deze zomer introduceren ze bovendien Rooftop Cinema: klassiekers kijken onder een sterrenhemel, met een drankje. Soho House is alleen toegankelijk voor members, maar die mogen ook niet-members als gast meenemen. Werk je dus in de creative scene in Amsterdam, dan ben of ken je ongetwijfeld altijd wel iemand die member is. 

Terras

In de zomer kan het in Amsterdam soms een onmogelijke opgave zijn om een plek te bemachtigen op een terras. Een altijd-goed terras in de zon waar ook (last minute) altijd plek is - want groot - is Hangar in Amsterdam-Noord, pal aan het IJ. Op de kaart klassiekers die iedereen lekker vindt, wuivende palmbomen, uitzicht op het water, briesje erbij…niets meer aan doen. 

Creative Grounds

Zoek je als creative ondernemer nog een werkplek deze zomer, dan is Creative Grounds een aanrader. Zij bieden boutique private offices en co-working spaces verdeeld over 3 gebouwen in Amsterdam Oud-Zuid. De ruimtes zijn prachtig gestileerd en sommigen hebben thema’s van zomerse bestemmingen zoals Zuid-Frankrijk. In een van de gezamenlijke keukens waan je je in een lunchtentje op Ibiza. Ook hebben ze een heerlijke tuin in de zon, pal aan het Vondelpark.