Drie nieuwe gezichten bij fotografie agency Czar Amsterdam

22-03-2023 (09:53) - Bureaus

Czar Amsterdam verwelkomt Bibian Bingen, Stig De Block en Kwadwo Amfo. De drie fotografen zullen de agency uitbreiden met hun repertoire.

Head of Photography bij Czar, Nina Pus, vertelt: “Ik ben heel erg trots op onze groeiende fotografie agency. Naast onze producties focussen we veel op talent development en daarmee proberen we een vertrouwd contact te zijn voor onze in-house talents en onze klanten. Met deze laatste drie signings hebben we nu een fantastisch gevarieerd roster gecreëerd, waarbij we onze klanten heel goed kunnen helpen en zorgen dat we het juiste talent naar voren kunnen schuiven.”

Bibian Bingen

De Amsterdamse Bibian staat bekend om energieke, speelse en uitdagende composities. Met haar documentaire aanpak legt ze spontane momenten op haar eigen wijze vast. Als fly on the wall met een camera in de hand, wordt Bibian gedreven door nieuwsgierigheid en omgeving. Dat resulteert in street-cast shoots, en beelden die persoonlijk aanvoelen.

Stig de Block

De in België geboren Stig De Block (gevestigd tussen Antwerpen en Los Angeles), is een fotograaf en regisseur die bekend staat om zijn verhaal gedreven aanpak en het gebruik van felle kleuren. Met een interesse in subculturen weerspiegelen zijn beelden een hedendaags universum. Hij werkt sinds 2018 aan zijn debuutboek getiteld: "BACK TO BACK - From Backyard to Boulevard" dat in oktober 2022 werd gelanceerd bij zijn eerste solo show. 

Kwadwo Amfo

Kwadwo Amfo is geboren en getogen in Ghana, en woont nu in Amsterdam. Aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag studeerde hij fotografie. Sociaal commentaar werd de basis van Amfo's werk, variërend van maatschappelijke schoonheidsnormen, identiteitspolitiek, sociale integratie tot conformiteit. Zijn afstudeerproject SILHOUETTE, dat misrepresentaties van zwarte mannen onderzoekt, leidde tot het winnen van de Ron Mandos Photo Talent Award 2022. Een jaarlijkse tentoonstelling die het werk van de meest veelbelovende jonge kunstenaars in Nederland samenbrengt. Amfo heeft sindsdien zijn werk tentoongesteld op het Scotia Bank Contact Photo Festival in Toronto, in Nederland en in Ghana.


Media

Marketing

Economisch