Boomerang lanceert digitale campagne voor 150e verjaardag van Heineken

Boomerang lanceert digitale campagne voor 150e verjaardag van Heineken

04-09-2023 (14:58) - Campagnes

Boomerang, part of Publicis Groupe, heeft samen met lead agency LePub, een wereldwijde digitale campagne gelanceerd voor de 150e verjaardag van Heineken.

De campagne haakt in op hoe het merk over de hele wereld vaak verkeerd wordt uitgesproken, gespeld of zelfs wordt geserveerd op een andere manier dan eigenlijk de bedoeling is.

Om internationale affectie en lokale brand loyalty te vieren, gaat Heineken® deze aanpassingen niet uit de weg. In plaats daarvan worden ze omarmt door middel van de boodschap dat het niet gaat om hoe ‘Heineken’ gespeld wordt maar om genot en het samen hebben van plezier, op wat voor manier dan ook.

De campagne is de meest uitgebreide global campagne van Heineken tot nu toe, waarbij het overkoepelende verhaal naadloos wordt gecombineerd met inzichten over hoe het bier op verschillende plekken op verschillende manieren wordt genuttigd.

Fikret Fetahovic, Chief Production Officer bij Boomerang: 'Het is echt een geïntegreerde en lokaal aangestuurde global campagne. Ze hebben we de assets voor de verschillende markten over de hele wereld afgestemd op hun lokale activiteiten.’ Denk bijvoorbeeld aan limited-edition flessen (Nigeria) of opzettelijke spelfouten als ‘wineken’ voor Heineken uit een wijnglas of ‘iceneken’ voor Heineken met ijs (Nederland en Zwitserland). Ook wordt er gebruik gemaakt van lokale infuencers om de compagneboodschap kracht bij te zetten en het Gen Y & Z-publiek te bereiken (Duitsland, Italië & Maleisië).

Sebastiaan Poublon, Business Dynamic Lead bij Boomerang, zegt dat, om deze aanpak te laten werken en op elke markt autenthiek aan te laten voelen, de campagne zo is opgebouwd dat losse
briefings specifiek voor de behoeften van verschillende markten kunnen worden uitgevoerd. ‘In onze video automation tool zijn bijvoobeeld templates van alle assets beschikbaar in verschillende ratios met verschillende SKU’s per markt. Deze aanpak was een primeur voor zowel ons bij Boomerang als voor Heineken.’

‘Voor andere merken kan een aanpak als deze een risico zijn,’ concludeert Fikret Fetahovic. ‘Maar wanneer je jezelf niet te serieus neemt en open-minded en inclusief bent over de verschillende manieren waarop mensen wereldwijd van je product genieten, zoals Heineken dat gedaan heeft, heb je de zeldzame kans om iets te vieren dat wereldwijd oprecht en lokaal authentiek aanvoelt.'