Fastned zet snelladende bestuurders centraal in radiocampagne

12-02-2024 (14:00) - Campagnes

Fastned, het Europese snellaadbedrijf, brengt in haar eerste radiocampagne haar laders onder de aandacht. In een sector waar veel gesproken wordt over de technische specificaties en functionele voordelen, gooit Fastned het over een andere boeg.

In de radiocampagne van het snellaadbedrijf - bekend van de herkenbare gele daken - gaat het over de verschillende soorten laders. Het gaat hierbij niet om de laders waar een stekker aan zit, maar de mensen. De campagne is ontwikkeld in samenwerking met Springbok.

Snellaadstations

De snellaadstations van Fastned zijn inmiddels niet meer weg te denken langs de Europese snelwegen. Dit jaar besloot het snellaadbedrijf voor het eerst in Nederland een campagne te lanceren, bestaande uit vijf radiocommercials. Een logische en effectieve mediakeuze voor wie automobilisten op de snelweg wil bereiken. Om op te vallen op de radio blijven de radiospots weg van technische hoogstandjes, maar geven ze ons een grappige vertaling van herkenbaar menselijk gedrag op de snellaadstations.

Radiospots

In de radiospots hoor je dat de voice-over langs de snelweg bij een laadstation van Fastned staat. Als bij een natuurdocumentaire worden de laders onder de loep genomen, en analyseert de voice-over hun opmerkelijke gedrag: de ‘powerouder’ die de kinderen even laat uitrazen, het ‘laptoppertje’ dat toch nog even snel wat werk verzet of de ‘lekkersnacker’ die vlug wat naar binnen werkt. De laadtijd duurt nooit lang. Binnen 15 minuten kan er bij Fastned tot wel 300 kilometer bereik bijgeladen worden. Fastned laat in de radiocommercial horen dat zij snappen dat laders de korte tijd die zij op het snellaadstation doorbrengen allemaal op hun eigen manier invullen.

Luchtige verpakking

Lieke Duijmelings, commercieel directeur bij Fastned: “Bij Fastned gaat het om de rijders. Zij moeten snel en met een goed gevoel weer op weg kunnen met hun elektrische auto als zij op één van onze snellaadstations komen laden. In deze campagne willen we het daarom niet over de hoge betrouwbaarheid en de snelheid van het laden hebben, maar over de mensen, de bezoekers van onze snellaadstations. De radiospots zijn een luchtige verpakking voor de onderscheidende service van onze organisatie. Wat doe jij in de 15 minuten die het kost om je auto op te laden?.”

“Bij technische producten is het veel leuker om iets sympathieks en opvallends te doen. Humor is dan één middel, maar vooral herkenning en erkenning laten zien dat achter een groot bedrijf gewoon mensen zitten die snappen dat we allemaal onze eigenaardigheden hebben. Dat past ook bij Fastned. Het vernieuwde merk is namelijk niet vies van een gezonde dosis pret.” Maarten Gooskens, creative en copywriter bij Springbok.