HORNBACH roept in voorjaarscampagne op zo min mogelijk aan de tuin te doen

27-03-2023 (12:04) - Campagnes

HORNBACH roept met haar nieuwe voorjaarscampagne, die vandaag gelanceerd wordt, mensen op om de natuur haar gang te laten. Om beestjes hun werk te laten doen en onkruid meer te laten zijn dan onkruid. Het Duitse HeimatTBWA ontwikkelde het concept. 

“Met onze nieuwe voorjaarscampagne nodigen we mensen uit om hun beeld van de perfecte tuin los te laten”, vertelt Maarten Post, Hoofd Marketing & Communicatie bij HORNBACH. “Het is niet meer te ontkennen dat het klimaat verandert met langdurige droge periodes en watertekorten tot gevolg. Zodra we de natuur zelf haar gang laten gaan, groeit en bloeit er vanzelf weer een diversiteit aan planten in je tuin. Het natuurlijk evenwicht herstelt en dat is goed voor de biodiversiteit.”

Alternatieven voor in de tuin

De commercial laat zien wat er gebeurt ls de natuur haar eigen gang gaat. “Je wordt als kijker meegenomen met de natuurlijke reis die zaadjes maken door je tuin. Van verstuiven tot compleet nieuwe flora”, vertelt Post. Hiermee wil HORNBACH mensen laten nadenken over alternatieven voor hun tuin. “De campagne is vorige week van start gegaan met de eerste teasende radiospots en printadvertenties. Vanaf vandaag wordt de inzet geïntensiveerd met tv, online media en later nog met out of home”, laat Post weten. 

Credits

Bureau: HeimatTBWA
Productie: CZAR Film GmbH
Regie: Hauke Hilberg
Sound design: 2WEI