Volkswagen zet in nieuwe campagne wederom in op liefde voor het merk

21-09-2023 (07:00) - Campagnes

De automotive sector verandert op dit moment razendsnel; inmiddels is één op de vier auto’s die nieuw gekocht wordt, elektrisch aangedreven. Maar dat betekent niet dat afscheid nemen van je huidige auto zo gemakkelijk is voor iedereen.

Iets dat direct duidelijk wordt wanneer je op social media zoekt naar #goodbyecar. Dit inzicht staat centraal in de nieuwe campagne, ontwikkeld door Dentsu Creative Amsterdam. Het bureau dat inmiddels 17 jaar voor het automerk werkt.

De komst van elektrisch rijden betekent een grote verandering voor de autokoper. Er komen steeds nieuwe modellen en nieuwe aanbieders bij, maar daarmee ook nieuwe onzekerheden. Volkswagen, een merk dat al jaar en dag bekend staat om zijn betrouwbaarheid, wil ook in deze tijden een belangrijke rol voor de autokoper blijven spelen. De ontwikkelde campagne is een vervolg op de eerder ingeslagen weg en is ontwikkeld binnen de ‘vertrouwde vriend’ strategie.

Berno Schokker (Manager Marketing Communicatie Volkswagen): “Bij elektrische auto’s gaat het heel vaak over technologie en features. Bij Volkswagen gaat het veel meer over de relatie die je hebt met je auto en het merk. Daar hebben we ook nu weer de nadruk op gelegd.”

De campagne wordt afgetrapt met film. Hierin zien we een man huilend van verdriet in zijn auto zitten. Er blijkt namelijk wel degelijk een nadeel te zitten aan het kopen van een nieuwe Volkswagen, namelijk afscheid nemen van je oude. Op social gaat merk los onder de #goodbyemycar met ludieke break up sketches die medio Oktober live gaan op TikTok en Instagram. En de Volkswagen dealers zullen binnenkort met ludieke acties komen om het afscheid nemen van je oude auto te vergemakkelijken. Daarmee weet het merk aan de hand van een inzicht relevantie te bieden voor de verschillende doelgroepen.

Joris Tol en Gijs Sluijters, Creative Directors Dentsu Creative Amsterdam: “Volkswagen is een merk met een rijke reclame traditie. We zijn enorm trots dat we er wederom in zijn geslaagd om een campagne te maken met de herkenbare Volkswagen knipoog en we het mooie inzicht op alle kanalen op een eigen manier konden uitrollen.'

Credits

Opdrachtgever: Berno Schokker, Annemarije van Zandwijk, Jasper Bakker, Jeroen Floor, Mayke van de Rijt (Volkswagen Nederland)
Concept & Strategie: Dentsu Creative Amsterdam
Executive Creative Director: Mark Muller
Creative Directors: Gijs Sluijters, Joris Tol
Strategy Director: Marcel de Jonge
Business Director: Ralph Balk
Account Manager: Yannick van den Boogerd
RTV Producer: Amber Akkermans
Productiemaatschappij: Czar
Regisseur: Bart Timmer
First AD: Philip Young
D.O.P.: Robbie van Brussel
Executive producer: Willem Bos
Producer: Jordy Jousma
Editor: MRTN Martin Heijgelaar
Grading: Joppo & Wietse / De Grot
Online: Robin Hancock / De Grot
Sound design: Public Audio
Media: EssenceMediaCom | Greenhouse
 

Volkswagen #goodbyecar from Dentsu Creative Amsterdam on Vimeo.