Week van het Verkeer feestelijk van start voor jonge Amsterdammers

13-03-2023 (16:24) - Campagnes

Maandag 13 maart is het feestelijke startsein gegeven voor de Week van het Verkeer in de Vervoerregio Amsterdam. Met het thema ‘Laat je zien’ zijn er van 13 tot 17 maart speciale verkeersactiviteiten op 70 scholen in de Vervoerregio Amsterdam.

Omgerekend doen er zo’n 10.000 leerlingen mee. Met de Week van het Verkeer vestigt de Vervoerregio Amsterdam extra aandacht op verkeerseducatie voor jonge inwoners.

Sterren in het Verkeer

Op de Vuurvogel in Zaandam, het Spectrum in Amsterdam en de Willem Alexanderschool in Amstelveen ging maandag 13 maart om 8.45 uur de schoolbel, waarna kinderen zich met z'n allen verzamelden op het schoolplein om daar samen met ouders, verzorgers, meesters en juffen de aftrap te geven voor de Week van het Verkeer. Deze drie scholen zijn dit jaar speciaal in het zonnetje gezet, want zij kregen uit handen van de wethouder verkeer en vervoer van hun gemeente het Verkeerslabel ‘Ster in het Verkeer’ uitgereikt.

Het hele jaar verkeerseducatie

In totaal zijn er nu 113 scholen in de Vervoerregio Amsterdam die het Verkeerslabel ‘Ster in het Verkeer’ hebben ontvangen. Deze scholen zetten zich actief in voor de verkeersveiligheid van hun leerlingen. Gerard Slegers, lid van het dagelijks bestuur van de Vervoerregio Amsterdam: “Schoolgaande kinderen nemen al op jonge leeftijd deel aan het verkeer. Door kinderen direct het zelfvertrouwen te geven en te leren hoe je je veilig beweegt in het verkeer, wordt een goede basis gelegd voor hun deelname aan het verkeer. Nu en in de toekomst. Ouders en verzorgers spelen daarin een grote rol. Het begint al thuis met aandacht voor bijvoorbeeld een goede fiets, werkende fietsverlichting en kleding die voldoende opvallend is.” Tijdens de Week van het Verkeer zijn er 300 verkeersactiviteiten op de 70 deelnemende scholen. Om er een paar te noemen: test je kennis in de interactieve video met Nina en Fedde, doe de verkeerschallenge, ervaar wat een vrachtwagenchauffeur ziet vanuit zijn cabine in de dode hoek-les, en de fietscompetitie KM-vreters waar kinderen de uitdaging aangaan zoveel mogelijk op de fiets naar school te komen en zo fietservaring op te doen.