Aigency Amsterdam lanceert eerste volledig met AI geproduceerde commercial op AI Marketing Congres

Aigency Amsterdam lanceert eerste volledig met AI geproduceerde commercial op AI Marketing Congres

07-03-2024 (14:52) - Creatie

Na een vliegende start in AI-fotografie, verbreed Aigency Amsterdam haar dienstverlening met het produceren van AI-gegenereerde video's en commercials.

Ter illustratie van de mogelijkheden op dit gebied produceerde Aigency Amsterdam een volledig door AI vervaardigde conceptcommercial, die op 7 maart haar debuut heeft beleefd tijdens het AI Marketing Congres op 7 maart in de Jaarbeurs (Utrecht).

In deze commercial is zowel video als audio volledig door AI gegenereerd. De commercial laat zien dat het afbeelden van nieuw te introduceren, echt bestaande producten nu tot de mogelijkheden behoort.

Het project is ondser andere gegenereerd met behulp van Stable Diffusion Video. Voor deze productie is een eigen (LoRa) model getraind die het mogelijk heeft gemaakt om een consistente productvisualisatie te bereiken van een nieuw product. Dit laat voor het eerst het potentieel zien om met generatieve AI een kosteneffectieve, maar kwalitatief hoogwaardige video te produceren voor een product-gerelateerde marktintroductie.

Chrissie Cremers, medeoprichter van Aigency Amsterdam, bevestigt dat deze ontwikkeling de start is van een nieuw tijdperk waarin volledige AI-productie van zowel beeld als geluid een kwalitatieve realiteit is: "Met ons vaste prijsmodel, ook voor video, behoort het produceren van kostenefficiente en kwalitatieve videocontent tot de nieuwste mogelijkheden."

Credits

Creative Lead: Chrissie Cremers
Video Prompt Engineer: Lars Bjurman
Sonic Prompt Engineer: Juan Pablo Thummler

The AI Commercial from Aigency Amsterdam on Vimeo.