Cinetree’s Forest Filmfestival trapt af met ELVIS

23-06-2022 (13:04) - Creatie

Cinetree’s Forest Filmfestival is terug. Van 27 t/m 31 juli 2022 kijk je de mooiste films, onder de sterrenhemel, in het betoverende Amsterdamse Bostheater. Met dit jaar het veelbesproken ELVIS (van de Oscargenomineerde regisseur Baz Luhrmann) als openingsfilm, waarbij Elvis-fans zoals Eric Corton een muzikale ode brengen aan de legendarische King of Rock & Roll.
 
Tijdens de derde editie van Cinetree’s Forest Filmfestival staat elke avond een bijzonder verhaal centraal dat wordt gecombineerd met muziek, poëzie en inleidingen van experts en liefhebbers. Zo vieren we de invloed van documentaire Paris is Burning op de LGBTQIA+ scene, met een panelgesprek en live performance; hopen we met Peanut Butter Falcon te laten zien dat mensen met een handicap vaak veel meer kunnen en willen dan de maatschappij denkt; brengen we een warme ode aan cinema met Oscarwinnaar Cinema Paradiso en sluiten we zoals altijd af met een dog friendly night met Isle of Dogs van Wes Anderson.
 

ELVIS

Woensdag 27 juli vindt ‘Le grande opening’ plaats met ELVIS: een groots opgezette bioscoopfilm van Warner Bros. Pictures en de Oscar-genomineerde filmmaker Baz Luhrmann over het leven en de muziek van Elvis Presley, met hoofdrollen voor Austin Butler en Tom Hanks. Voor de film begint, betreedt Cinetree-curator Eric Corton het podium om op eigen wijze een muzikale ode te brengen aan Elvis Presley. Corton zong onlangs tijdens het Bevrijdingsconcert waar hij onder andere Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima toesprak. Ook stond hij jaren geleden zelf op het podium met de band van Elvis Presley, waardoor hij inmiddels gezien kan worden als heuse Presley-expert. Elvis is vanaf vandaag in de Nederlandse bioscoop te zien, ook in IMAX, Dolby Cinema en ScreenX.
 

Het programma

27 juli: Le grande opening met Elvis
28 juli: Pride night met Paris is Burning
Documentaire over de New Yorkse drag nights, waarbij de onderklasse alle dubbeltjes omdraait om de ander qua schoonheid de ogen uit te steken en het gevoel van eigenwaarde te versterken.
29 juli: Mission night met Peanut Butter Falcon
De jonge Zak (Zack Gottsagen) met het syndroom van Down heeft slechts één droom: een professionele worstelaar worden. Hij ontsnapt uit het verpleeghuis en samen met crimineel Tyler (Shia LaBeouf) en verpleegster Eleanor (Dakota Johnson) gaan ze op reis om zijn droom waar te maken.
30 juli: Friends & family night met Cinema Paradiso
Een filmmaker denkt terug aan zijn kindertijd toen hij verliefd werd op de beelden in de bioscoop van zijn geboortedorp en een diepe vriendschap sluit met de filmoperateur van de bioscoop.
31 juli: Dog night met Isle of Dogs
Wanneer alle huisdieren van Megasaki City worden verbannen naar een grote afvalstortplaats genaamd Trash Island, begint de twaalfjarige Atari aan een epische reis op zoek naar zijn waakhond Spots.
Op deze dog-friendly avond kun je samen met je trouwe viervoeter deze film komen kijken.
 
Hanna Verboom, oprichtster van Cinetree: "Forest Filmfestival is een unieke formule waarbij alles samenkomt wat we leuk vinden. Muziek, films die bijblijven, verdiepende inleidingen en onvergetelijke filmervaringen in het Amsterdamse Bostheater. Voor ons het uitgelezen moment om te laten zien waar wij voor staan. We zijn uiterst gemotiveerd om hier weer een onvergetelijke vijfdaagse van te maken en naast de mooiste films ook een podium te bieden voor bijzondere muzikanten en sprekers. Toen ik twee weken terug ELVIS in première zag, wist ik dat dit onze openingsfilm moest worden. Onder regie van filmicoon Baz Luhrman word je meegenomen in een verhaal waarin muziek centraal staat, maar ook de ongelijkheid waarmee we vandaag nog altijd te maken hebben. Echt een film die je langer bijblijft."
 
Eerder organiseerde Cinetree filmavonden in samenwerking met onder andere het Amsterdam Museum, de Hermitage en buitenplaats de Hoorneboeg. Dit jaar worden daar ook de Hoftuin Amsterdam en NEMO aan toegevoegd. 
 

Kaarten

De kaarten zijn online verkrijgbaar en kosten 12,50 euro per stuk, te bestellen via cinetree.nl/events.