Eerste ECO coin uitgereikt

23-10-2015 (09:32) - Creatie

Gisteren is de eerste ECO coin – munt voor de ecologische waarde van natuur – symbolisch uitgereikt door initiatiefnemer Koert van Mensvoort van het nieuwe Next Nature Network.
 
De lancering vond plaats tijdens de Now Future Talkshow van de Dutch Design Week waarvan Van Mensvoort dit jaar ambassadeur is. Next Nature Network is een nieuwe natuurbeweging in Nederland die niet terug, maar vóóruit wil naar de natuur. Van Mensvoort reikte de munt uit aan Yoyo Yogasmana van project Age of Wonderland, voor zijn werk in Indonesië voor het behoud van meer dan 130 bestaande rijstsoorten zonder enig gebruik van insecticiden.
 
Na eerdere projecten waaronder Het Kweekvlees Kookboek, de Rayfish Footwear hoax en de rondreizende Nano Supermarket, richt het Next Nature Network zich het komende jaar op het initiëren van een ECO coin die de waarde van natuur uitdrukt. Net als andere munteenheden, zoals de Dollar, Euro en zelfs de Bitcoin, heeft de ECO coin een wisselkoers die meebeweegt met de noodzaak om kwetsbare ecologieën – zoals het regenwoud of het koraalrif – te beschermen.
 
'Next Nature is een nieuwe manier van kijken naar de relatie tussen mens, natuur en technologie. Traditioneel zien we natuur en technologie als tegengestelden, maar we leven nu in een tijd waarin technologie zo alomtegenwoordig is, dat het een nieuwe natuur is geworden,' aldus Van Mensvoort. 
 
De eerste ambassadeurs van NNN, waaronder astronaut Andre Kuipers, volksfilosoof Bas Haring en ontwerper Daan Roosegaarde, hebben zich achter het Next Nature Network gedachtegoed geschaard.

 


Foto: Jeroen van der Wielen