Elise Luttik + Hester Stolk gaan 3D tijdens DDW

07-10-2015 (18:16) - Creatie

17.15 uur - Een tip voor de nakende Dutch Design Week (DDW): Elise Luttik + Hester Stolk is een ontwerpersduo dat zich specialiseert in de vormgeving van dagelijkse gebruiksvoorwerpen. Tijdens Dutch Design Week 2015 presenteren zij Stackable, hun eerste collectie, bij Yksi Expo.
 
Deze kleine 3D-geprinte keramieke objecten zijn zoals de naam zegt stapelbaar en passen bij de rituelen van drukke urbanites in kleine leefruimtes. Elise Luttik presenteert tijdens DDW15 tevens haar Upside Down Collection in het Klokgebouw.
 
De kleurige 3D-geprinte keramieke objecten zijn voorzien van traditioneel glazuur. Iedere toren bestaat uit losse elementen die naast elkaar een nieuw landschap vormen. Stackable is een knipoog naar de skyline van metropolen en verbinding met eeuwenoude technieken in één serie.
 
De serie bestaat uit drie objecten: Stackable toren voor verzorgen, Stackable toren voor eten en Stackable toren voor slapen. Zo is de hedendaagse urbanite voorzien van drie objecten die uitnodigen om de rituelen die iedere 24 uur meerdere keren plaatsvinden op een speelse, compacte en vooral rustgevende manier aan te pakken.