FilmBox en filmfestival Tapis Rouge zetten Franse cinema in de spotlight

FilmBox en filmfestival Tapis Rouge zetten Franse cinema in de spotlight

04-11-2022 (10:58) - Creatie

FilmBox en het Amsterdamse filmfestival Tapis Rouge zijn een samenwerking aangegaan waaraan Francofielen plezier zullen beleven.

De zender en het festival dat geheel aan Franstalige producties is gewijd, zijn inhoudelijk een match door het diverse aanbod van de beste speelfilms uit de Franse cinema. Bij FilmBox zijn komend jaar meerdere films te zien die eerder op Tapis Rouge zijn vertoond en voor de echte liefhebbers heeft de zender op zondag 27 november vier Franse kwaliteitsfilms in petto.

Uit de Tapis Rouge-selecties staan bij FilmBox voor 27 november op de planning:  de absurde zwarte komedie Deerskin (Le daim), het meeslepende drama Police met Omar Sy (Intouchables) en Virginie Efira (Benedetta), het prijswinnende drama Gagarine en François Ozons Tout s’est bien passé over een verlamde 85-jarige man die zijn leven wil beëindigen. In het vooruitzicht staan ook twee komische drama’s: Miss over een jongen die strijd voor de titel van Miss Frankrijk en het waargebeurde en aanstekelijke Un triomphe, waarin gevangenen hun acteertalent ontdekken.