LegacyNext brengt legendarische Bo Diddley naar de Metaverse

LegacyNext brengt legendarische Bo Diddley naar de Metaverse

25-01-2023 (13:03) - Creatie

Hoe breng je een iconische rock ’n roll ster naar de Metaverse? Het Nederlandse LegacyNext sloot daarvoor een overeenkomst met de Bo Diddley Estate en ging een samenwerking aan met de bekende Amerikaanse NFTkunstenaar VAKSEEN voor het maken van een Bo Diddley NFT collectie.

Bo Diddley scoorde meerdere hits in de jaren ’50 en ’60, met iconische songs zoals ‘Who Do You Love’, ‘Road Runner’ en ‘I’m A Man’. Hij breekt door vanwege zijn unieke beat. Deze is van grote invloed geweest op artiesten als U2, the Clash en de Rolling Stones. De “Bo Diddley beat” wordt beschouwd als een van de grondleggers van de hedendaagse EDM. Nike koos Bo als icoon voor de wereldwijde introductie van hun cross-training schoenen in 1989 met de iconische ‘Bo Knows’ campagne

Vanity Pop

Otha Davis III (ook bekend als Vakseen) is een autodidactische, multidisciplinaire, multi-platina, veelvuldig in musea geëxposeerde artiest. Hij werd geboren in Athens, GA (1979) en groeide op in Jacksonville. Vakseen is uitvoerend producent van platina-winnende albums maar tevens een actieve realistische schilder sinds hij in 2011 naar Los Angeles verhuisde. Hij is bekend door zijn “Vanity Pop”: collage- beïnvloede schilderijen.

Zijn werk is tentoongesteld in het Ontario Museum of History & Art, Wausau Museum of Contemporary Art, Brownsville Museum of Fine Art, Spectrum Miami/Art Basel, Flinders Lane Gallery, Zhou B Art Center, Julien's Auctions, Gallery 1988, de University of California Los Angeles en Soho House London. Zijn werk is online te zien op VakseenArt.com

Over de NFT Collectie

Deze NFT collectie heet ‘the Originator’ (Bo’s koosnaam in de muziekwereld) en is onderdeel van
Vakseen ’s “Legends Only’ serie. “The Originator” NFT serie is vanaf 26 januari te koop op Makers Place. 

Vakseen: “Ik was van plan om een enkel portret van Bo te schilderen, maar deze gesprekken inspireerden het idee om meerdere poses/versies uit zijn meer dan 60-jarige carrière te laten zien. Als legendarische muzikant en elektrische artiest vond ik het essentieel om die levendige energie in het stuk op te nemen. "The Originator" bevat 6 klassieke Bo-momenten die in één briljante creatie zijn geschilderd."

Over LegacyNext

LegacyNext is een Nederlandse start up die de Legacy (IP) van iconische artiesten, kunstenaars, sporters, fotografen en andere celebrities in Web 3.0 doorgeeft aan nieuwe generaties. Een van de doelstellingen van LegacyNext is het maken van NFTs die breed toegepast en geaccepteerd kunnen worden. Het bedrijf heeft daarvoor een eigen techniek ontwikkeld: easyminting. Daarmee is LegacyNext 1 een van de voorlopers om NFTs makkelijk toegankelijk te maken.