Momkai wint Red Dot Design Award met De Correspondent app

31-10-2022 (17:53) - Creatie

Het Amsterdamse designbureau Momkai is de winnaar van de Red Dot Design Awards 2022 in de categorie Communication Design. De luisterapp voor het journalistieke platform De Correspondent kreeg tijdens een gala in Berlijn één van de hoogste prijzen uitgereikt, een Best Of The Best.

De Correspondent wil een dagelijkse medicijn tegen de waan van de dag te zijn. Op verzoek van leden is het haar verhalen ook in audiovorm gaan aanbieden. Het winnende app ontwerp van Momkai biedt een gebruiksvriendelijke manier om deze journalistiek te luisteren, met alle voorgelezen verhalen en podcasts op één overzichtelijke plek, die ook een betere bescherming van de privacy van leden biedt.

Creative director Harald Dunnink: “Dit project was een favoriet van het team. Wij zijn mede-oprichters van De Correspondent, het derde grootste door leden ondersteunde journalistieke platform ter wereld. We geven veel om de diepgravende luisterverhalen die helpen om de wereld beter te begrijpen.”

Hoofdredacteur Rob Wijnberg: “Audiojournalistiek is een steeds belangrijkere manier waarin we leden proberen de wereld te begrijpen. We zijn dan ook erg blij dat deze samenwerking met Momkai en deze fantastische audio-app deze erkenning hebben gekregen.”