Muiderslot presenteert Flower Power, Bloemportretten van Dennis A-Tjak

18-01-2022 (13:30) - Creatie

In het voorjaar beginnen de bloemen in de kasteeltuinen van het Muiderslot weer te bloeien. In het kasteel zijn van 2 april tot en met 12 juni 2022 bijzondere foto’s van bloemen te zien. In de presentatie 'Flower Power: bloemportretten van Dennis A-Tjak' toont deze fotograaf zijn fascinatie voor historische bloemensoorten in Nederland. Deze leidde hem naar plaatsen in de wereld, zoals Indonesië en Suriname van waaruit nieuwe bloemsoorten in het verleden naar ons land werden geïmporteerd. De werken van A-Tjak vertellen verhalen van schoonheid, kwetsbaarheid en vergankelijkheid.
 
"Bloemen zijn voor mij een metafoor voor mijn emoties. Gevoelens van blijdschap en ontroering, maar ook van overpeinzing en somberheid. Elke bloem die voor mijn camera verschijnt bewerk ik zo totdat het beeld samenvalt met mijn gemoedstoestand. Elke bloem vertelt een deel van mijn verhaal. Het stoere kasteel van het Muiderslot met zijn prachtige tuinen vormt een geweldig decor voor mijn werk," aldus Dennis A-Tjak.
 

Bloemen en kasteel

Bloemen en het Muiderslot zijn al eeuwen onlosmakelijk met elkaar verbonden, zowel binnen als buiten. In een speciale audiotour horen bezoekers hier meer over. Ook licht Dennis A-Tjak zelf zijn werk toe in deze tour. Tevens zal hij een workshop bloemfotografie verzorgen. Tijdens Flower Power zijn er regelmatig extra activiteiten in kasteel en tuinen. Denk aan tuintours, bloementours, workshops tekenen en schilderen of workshops koken met (eetbare) bloemen. Meer informatie over data, tijden en prijzen zijn vanaf maart 2022 te vinden op muiderslot.nl/agenda.