Phillips presenteert verkooptentoonstelling in New York in het teken van Bastiaan Woudt

Phillips presenteert verkooptentoonstelling in New York in het teken van Bastiaan Woudt

01-02-2024 (22:23) - Creatie

Prestigieus veilinghuis Phillips presenteert vol trots ‘BASTIAAN WOUDT: ESSENCE’, een tentoonstelling gewijd aan de gedurfde esthetiek van de Nederlandse kunstfotograaf. De exclusieve werken die onderdeel zijn van deze tentoonstelling worden aangeboden via Phillipsx, een dynamisch verkooptentoonstellingsplatform van het wereldwijde Private Sales-team van Phillips. 

Na solotentoonstellingen in steden als Parijs, Amsterdam, Zürich en Los Angeles, wordt dit Woudt's eerste tentoonstelling in New York. ‘BASTIAAN WOUDT: ESSENCE’ is ook de eerste tentoonstelling ooit  die Phillips wijd aan een enkele fotograaf in het nieuwe ultramoderne hoofdkantoor van Phillips in New York.

13 werken

De 13 werken die vanaf 4 Maart zijn te zien, zijn de laatste exemplaren in gelimiteerde oplage en behoren tot de meest gewilde beelden uit het oeuvre van Woudt. De aangeboden werken, allen in het 120x90cm-formaat, zijn de laatst beschikbare prints uit de huidige oplage (10+2 proefdrukken). Bovendien zijn zeven van deze werken uitverkocht in dit formaat en in deze oplage, wat een unieke kans biedt om deze uitzonderlijke beelden aan te schaffen.

In permanente collectie Getty

Yuka Yamaji, Hoofd Fotografie bij Phillips, Europa: "Na zijn uitermate succesvolle veilingdebuut in 2019 en zijn veilingrecord in 2021, zijn we verheugd om met Bastiaan samen te werken aan een nieuwe mijlpaal in zijn carrière: zijn eerste tentoonstelling in New York. Voor deze gelegenheid heeft Bastiaan persoonlijk 13 uitzonderlijke beelden gekozen. Deze laatste exemplaren zijn tekenend voor zijn voortdurende streven naar 'monochromatisch minimalisme' en zijn een ongeëvenaarde kans om deze exclusieve werken te verwerven. Cycle II, 2020 is zelfs opgenomen in de permanente collectie van het Getty en getuigt daarmee van het belang van zijn unieke beeldtaal binnen de hedendaagse kunst."