Polestar lanceert wereldwijde Design Contest 2022

07-07-2022 (10:22) - Creatie

Polestar lanceert de inmiddels derde jaargang van de Design Contest die zich richt op de toekomst van mobiliteit. Het thema van dit jaar is 'Performance'.

De jaarlijkse Polestar Design Contest, die voor het eerst is gehouden in 2020, daagt designers, zowel professionals als studenten, uit om opwindende visies te creëren voor toekomstige Polestar-concepten. De designs hoeven niet per sé een auto te zijn, maar wel specifiek Polestar.

Een uniek onderdeel van het concept van de Polestar Design Contest is de één-op-één coaching van de deelnemers door de designers van Polestar. De finalisten kunnen daarnaast gebruik maken van de diensten van het modelleringsteam voor digitale ondersteuning en de productie van een echt schaalmodel van het winnende ontwerp.
 

Schaalmodel

Polestar is van om plan om op basis van het winnende ontwerp een 1:1-schaalmodel te creëren. Het model wordt naar verwachting in april 2023 op de Polestar-stand tijdens de Auto Shanghai tentoongesteld.

Maximilian Missoni, Head of Design bij Polestar: "Een winnend design dat op vrijwel dezelfde manier een wereldwijde lancering beleeft als een concept car van Polestar zelf, is voor elke ontwerper een kans die niet te koop is. We willen innovatief design, en de mensen die het realiseren, aanmoedigen en ondersteunen. Wat is een betere manier om dat te doen dan een volledig schaalmodeleen grote rol te gunnen op een van de grootste autoshows ter wereld?"
 

Performance

In navolging van de vorige twee thema's 'Pure' en 'Progressive', is de opdracht van de wedstrijd van 2022 om een Polestar te ontwerpen die de antithese is van de klassieke high performance auto uit de twintigste eeuw. Het ontwerp dient visueel een nieuwe vorm van 'Performance' te laten zien en het geavanceerde technische verhaal te vertellen hoe het design op een duurzame manier mogelijk kan worden gemaakt.

Juan Pablo Bernal, Interior Design Manager bij Polestar, oprichter van de Polestar Design Contest en curator van @polestardesigncommunity op Instagram, zegt: "Het thema 'Performance' van dit jaar zal ongetwijfeld tot de verbeelding spreken van de design community die al buitengewoon creatief heeft gereageerd op de eerste twee wedstrijden. Ik ben echt geïnspireerd geraakt door alle eerdere inzendingen die de essentie van ons merk op zo'n boeiende manier uitdrukken. We verwachten dat dit jaar niet anders zal zijn."

De Polestar Design Contest heeft sinds de start in 2020 een groot aantal designs van voertuigen en geavanceerde concepten opgebracht, gebaseerd op inzendingen van studenten en professionele ontwerpers van over de hele wereld. Mooie voorbeelden van de in de afgelopen jaren ingediende, baanbrekende designs zijn onder meer een auto die lokale vervuiling aanpakt met innovatieve luchtfilters, een elektrisch luchtschip op helium, prothetische springplankbladen om mee te lopen en een luxe jacht met de minimalistische ontwerptonaliteit van Polestar.

KOJA, de micro space boomhut van de Finse ontwerper Kristian Talvitie die een eervolle vermelding kreeg in de Polestar Design Contest 2021, is deze zomer tot leven gebracht tijdens de gerenommeerde Fiskars Art & Design Biennale in Finland. Het is de eerste inzending binnen de Design Content van Polestar die op ware grootte is gerealiseerd.