We Are Public swiped met nieuw platform het publiek terug de zaal in

31-01-2023 (14:18) - Creatie

Om het publiek terug naar het theater of de concertzaal te krijgen na de coronacrisis, lanceert We Are Public op 15 februari officieel een platform om podiumkunst toegankelijker te maken. 

De website van We are Public biedt een lidmaatschap, waarmee je toegang krijgt tot een selectie voorstellingen, concerten, films, exposities en festivals in Nederland. Oprichter Bas Morsch: “Wat nieuw is, is dat dit systeem nu nóg beter werkt: je zou kunnen zeggen dat we een soort ‘cultuur-algoritme’ hebben ontwikkeld.”

Verdiepende collecties

Gebruikers kunnen op het nieuwe platform direct beslissen of een programma of voorstelling iets voor ze is. Morsch: “Inclusief geavanceerde zoekfunctie: per locatie, per dag en per genre zie je precies wat er die dag speelt. Daarnaast maken onze ‘curatoren’ speciale collecties: programma’s die er voor hen bovenuit steken. Door te vertrouwen op deze selectie ontdek je als bezoeker dingen die je anders nooit zou ontdekken. Favorieten bewaar je op een wishlist. En verdieping over de programma’s krijg je via nieuwsbrieven en onze social media. Daar komen makers aan het woord en beleef je programma’s vanuit verschillende invalshoeken.” 

Vanwege de lancering kun je vanaf 15 februari één maand gratis lid worden.