Roblox parcours in de virtuele Pukkelpop-wereld

03-08-2023 (10:24) - Gaming

Wereldwijd technologiebedrijf en smartphoneproducent OnePlus slaat de handen ineen met Pukkelpop en Proximus om een hindernissenparcours te organiseren in de populaire online game Roblox.

Het parcours van OnePlus maakt onderdeel uit van de virtuele versie van het festival. Op deze manier kunnen jonge fans genieten van de energie en sfeer van Pukkelpop, ongeacht hun fysieke locatie. Dit sluit aan op het motto van OnePlus om de wereld innovatieve mogelijkheden te bieden op het gebied technologie en verder te gaan dan de status quo. De virtuele Pukkelpop-wereld is het resultaat van de intense samenwerking met Proximus en digitale ontwikkelaar yondr.

Vertrouwde elementen

Door de samenwerking met Roblox kan Pukkelpop een geheel nieuwe dimensie van interactie en plezier aanbieden. De virtuele versie van Pukkelpop in Roblox biedt een gratis speelervaring. Het heeft een eigen identiteit, maar bevat ook vertrouwde Pukkelpop-elementen zoals de kenmerkende vlaggen, verschillende podia en zelfs een backstagezone. Bezoekers kunnen met hun virtuele avatars rondlopen op het festivalterrein, waar ze op verschillende plekken worden uitgedaagd voor en door diverse amusante minigames.

Frisse tienergame

Roblox is voornamelijk populair onder prille tieners en frisse twintigers, waardoor het perfect aansluit op een belangrijke doelgroep van het festival. “Pukkelpop is vaak het eerste festival waar jongeren naartoe gaan”, vertelt woordvoerder Frederik Luyten. “Voor hen en de jongere pre-Pukkelpoppers is dit een leuke manier om kennis te maken met alles waar Pukkelpop voor staat. Zelfs wanneer je nog niet naar het echte festival kan of mag komen. En waar we in de ‘echte wereld’ op de eerste plaats een muziekfestival zijn, is er in de virtuele omgeving nog iets meer aandacht voor het speelse.”

Eerste virtuele headliner: ISE

De muziek blijft nadrukkelijk aanwezig en de jonge Limburgse ISE krijgt de eer om de eerste avatarshow te geven in de virtuele Pukkelpop-wereld. Ze won overtuigend de open call van Pukkelpop en kreeg haar eigen, unieke mo-cap avatar voor de allereerste virtuele showcase. Op zaterdag 19 augustus gaat deze performance in Roblox in première en speelt ISE ook live in de gloednieuwe E-rena op Pukkelpop. “We zijn en blijven een festival waar muzikaal talent alle kansen krijgt. Met dit initiatief hopen we artiesten ook warm te maken voor nieuwe kanalen en bieden we hen de mogelijkheid hun verhaal te vertellen op een manier die thuishoort in de leefwereld van Gen Z en binnenkort Alpha. Met een digitale revolutie in volle expansie is het logisch dat we daar als festival mee experimenteren. Dat past trouwens helemaal bij het DNA van Pukkelpop”, aldus Luyten.