Muziekfestival Le Guess Who? maakt tickets betaalbaar voor mensen met een laag inkomen

Muziekfestival Le Guess Who? maakt tickets betaalbaar voor mensen met een laag inkomen

08-05-2024 (14:12) - Inclusiviteit

Van 7 tot en met 10 november keert het internationale muziekfestival Le Guess Who? terug naar Utrecht met programmering van artiesten van over de hele wereld. Dit jaar start het festival een pilot met tickets voor mensen met een laag inkomen.

Het initiatief is bedoeld voor degenen voor wie het anders te duur is om een festival te bezoeken. Met deze pilot stelt Le Guess Who? dagkaarten beschikbaar, waarvan de prijs door de bezoekers zelf wordt bepaald, op basis van wat zij kunnen missen.

Le Guess Who? werkt al samen met U-pas, voor korting voor mensen met een laag inkomen uit Utrecht, en CJP, voor korting voor Nederlandse jongeren. De nieuwe pilot is een volgende stap in het verder toegankelijk maken van het festival voor een breed publiek.

Barry Spooren, Hoofd Marketing en Communicatie: “Dit initiatief komt voort uit het feit dat we horen dat de prijs één van de grootste drempels is voor mensen om het festival te bezoeken. Dit initiatief is volledig gebaseerd op vertrouwen en openheid. Le Guess Who? staat voor het ontdekken van nieuwe geluiden en mensen bij elkaar brengen door middel van muziek. We willen mensen die het festival graag willen bezoeken, maar niet over de financiële middelen beschikken, de mogelijkheid geven dit wel te kunnen doen.”

De aanmeldingen voor deze tickets zijn nu open. Tickets worden vanaf juni verzonden, totdat ze uitverkocht zijn. Meer informatie en het aanmeldformulier zijn te vinden via hun website.