Dit is hoe vakantiegangers andere keuzes maken door inflatie

15-11-2023 (09:56) - Lifestyle

Nederlanders maken vanwege inflatie andere keuzes als het gaat om hun wintervakantie. Zo gaan ze eerder naar een andere bestemming. Dit blijkt uit het nieuwe onderzoek van Motivaction in opdracht van Interhome.

Een op de tien vakantiegangers kiezen deze winter specifiek voor een land waar de prijzen vaak lager liggen. Opvallend is dat dit voornamelijk de groep 25 tot en met 34 jarigen betreft. Zij reizen van alle leeftijdscategorieën het liefst af naar een bestemming waar de prijzen doorgaans minder hoog liggen. Daarnaast kiest een op de tien Nederlanders ervoor om te reizen naar bestemmingen waar de prijzen in de winter in vergelijking met de zomermaanden een stuk lager zijn.

Van noord naar zuid

Oostenrijk staat, net als vorig jaar, met stip op één als het gaat om de favoriete winterbestemming van Nederlanders. Dit blijkt uit interne data van Interhome. Zwitserland volgt Oostenrijk op de tweede plek, maar wel met een kleine daling in het aantal boekingen ten opzichte van vorig jaar. Frankrijk staat op drie. Opvallend is de stijging van Finland, dat dit jaar op de vierde plaats in de ranglijst staat.