Nederlanders shoppen het liefste online tweedehands op maandagavond

Nederlanders shoppen het liefste online tweedehands op maandagavond

20-12-2022 (12:40) - Lifestyle

Voordat het jaar tot een einde loopt, maakt Vinted van de gelegenheid gebruik om terug te blikken en het jaar af te sluiten met 22 fun facts over het platform. Misschien inspireert het je wel voor goede voornemens in het nieuwe jaar!

1. De Vinted-community telt tegen het einde van 2022 meer dan 80 miljoen geregistreerde leden verspreid over 18 landen in Europa en Noord-Amerika.

2. Hoe meer, hoe beter: de gemeenschap is uitgebreid met meer dan 20 miljoen nieuwe geregistreerde leden sinds het begin van het jaar.

3. Een kwart van de Vinted-leden had nog nooit iets tweedehands gekocht voordat ze lid werden van Vinted.

4. Meer dan 800 miljoen items zijn dit jaar geüpload om een nieuwe eigenaar te vinden!

5. Online shoppen vanaf de bank: de meeste mensen zijn actief rond 21:00 als het gaat om winkelen op Vinted. De populairste dag in Nederland is maandag.

6. De Vinted App is in 2022 meer dan 37 miljoen keer gedownload. Vinted staat in Nederland op #13 in de top apps van 2022 (Apple Appstore).

7. Verkopen voor een extra zakcentje: financiële factoren en opruimen blijven belangrijke drijfveren voor verkopers, naast dat ze het ook zonde vinden om spullen weg te gooien die iemand anders misschien wel wil hebben.

8. De belangrijkste drijfveer om tweedehands mode te kopen heeft meestal te maken met financiële redenen, terwijl bewust shoppen het afgelopen jaar ook belangrijker is geworden.

9. Verantwoorde keuzes maken: 31% van de Vinted-leden zegt dat een van de belangrijkste motivaties om tweedehands te kopen is omdat ze graag bewust winkelen.

10. Waarschijnlijk zoals verwacht: de grootste categorie bij Vinted is die voor de vrouwen, maar kinderen en mannen zitten elkaar ook op de hielen.

11. Het artikel met de meeste likes: een Jacquemus tas.

12. Tot de meest trending zoektermen wereldwijd behoorden: Birkenstock tijdens de zomermaanden en The North Face tijdens de koudere dagen. 

13. De populairste kleuren van het jaar zijn zwart, wit en blauw.

14. Wees er snel bij als je deze items zoekt, ze behoren tot de meest populaire op Vinted:
• Binnen zowel de dames als de heren categorie: de bodywarmer.
• Voor kinderen zoeken ouders met name: regenpakken.
• Voor thuis en diners: bestek.
• In de categorie huisdieren: de krabpaal voor katten.
• En gamers zochten op: spelconsoles.

15. De meest populaire subcategorieën:
• An easy win: in de meeste landen kiezen vrouwen voor topjes/truitjes.
• In het Verenigd Koninkrijk en in Polen, kopen vrouwen meer jurken dan in andere landen, terwijl in Duitsland truien juist weer populairder zijn dan in andere markten.
• Italiaanse en Spaanse mannen weten van wanten: in vergelijking met andere landen lopen zij voorop bij de tweedehands verkoop in de mannen categorie.

16. Meer dan 45.000 katten en honden kregen van hun baasjes een pre-loved mandje sinds de lancering van de categorie Huisdieren in mei.

17. Besparen met tweedehands cadeaus: 48% van de vrouwen in Nederland die Vinted gebruiken heeft het afgelopen jaar een tweedehands artikel cadeau gedaan en 63% overweegt dit in de nabije toekomst te doen.

18. Niet verliefd op een cadeau? Verkoop het op een tweedehands marktplaats of doneer het, bijvoorbeeld aan een kringloop.

19. Vinted verwelkomde dit jaar 3 nieuwe landen: Slowakije, Hongarije & Zweden.

20. Twee nieuwe categorieën werden gelanceerd waarmee het assortiment werd uitgebreid: Huisdieren en  Entertainment.

21. De Vinted Group lanceerde een eigen verzendbedrijf - Vinted Go - en een eigen bezorg oplossing via lockers. We zijn op weg om tegen eind 2022 100.000 Vinted pakketten via Vinted Go Lockers te leveren!

22. Sharing is caring: Vinted lanceerde in april een donatie functie en haalde sindsien meer dan 1 miljoen euro op voor humanitaire hulp!