BNNVARA en Moondocs produceren docu over misbruik in de danswereld

22-03-2023 (15:24) - Media

Vlak voor de uitbreng van een groot rapport over misbruik in de danswereld komt BNNVARA met de driedelige documentaireserie ’Dansen voor je leven’. Regisseur Heleen Minderaa brengt (semi)professionele dansers in beeld die slachtoffer zijn geworden van ernstig grensoverschrijdend gedrag in de danssector.

De hoofdrol is voor Kim Koumans, voormalig professioneel latin-danseres die als klokkenluider naar buiten kwam met haar ervaringen van grensoverschrijdend gedrag in de danswereld. Hierna meldden andere dansers en danseressen zich bij haar met soortgelijke verhalen. Kim en andere slachtoffers vertellen over wat zij hebben meegemaakt. Daarmee wordt hun verwerkingsproces en het gevecht voor gerechtigheid gevolgd.

Rapport

In juli 2021 verschijnt er een uitgebreid artikel in het Noord-Hollands Dagblad waarin Koumans ernstig wangedrag, seksueel misbruik, systematische vernedering en manipulatie beschrijft in de Nederlandse en internationale danswereld. Bureau Verinorm start in opdracht van het ministerie van VWS en onder leiding van Marjan Olfers een onderzoek naar misstanden in de danssector. De resultaten worden binnenkort gepresenteerd in een grootschalig rapport.

‘Dansen voor je leven’ is een coproductie van BNNVARA en Moondocs en is vanaf donderdag 6 april om 22:20 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

Beeld: BNNVARA/Moondocs


Bureaus

Marketing

Economisch