DPG Media en Ringier Sports Media Group richten joint venture op

DPG Media en Ringier Sports Media Group richten joint venture op

07-12-2023 (14:28) - Media

DPG Media en Ringier Sports Media Group (RSMG) hebben in Nederland een nieuwe joint venture opgericht om hun positie in de digitale sportmarkt verder uit te breiden.

Daarbij wil Sportnieuws.nl een toonaangevende speler in de sportmedia worden. De herlancering van het vernieuwde sportmerk van DPG Media en RSMG vindt plaats medio januari 2024. Sportnieuws.nl is het volledige online sportplatform van DPG Media waarbij de focus komt te liggen op live fan- en sportbeleving, video’s, lifestyle en de verhalen achter (inter)nationale sporters. “In de dynamische mediawereld vertegenwoordigt deze joint venture meer dan alleen een samenwerking; het is écht een gezamenlijke passie. Samen gaan we een belangrijke stempel drukken op hoe fans in Nederland sport beleven”, aldus Erik Roddenhof, CEO van DPG Media.

Perfecte match

Roddenhof: “Want door het bereik van DPG Media te combineren met RSMG's technologische kennis en expertise op het gebied van het maken van sportcontent, zal Sportnieuws.nl unieke en boeiende content leveren aan de vele Nederlandse sportliefhebbers.”

Het team van Sportnieuws.nl staat onder leiding van Rhian Ket als Managing Director en Twan Bovée (voorheen chef AD Sportwereld) die per direct is aangesteld als de nieuwe hoofdredacteur van het sportplatform. “Digitale sportmedia zijn steeds vaker de plek waar sportfanaten, experts en adverteerders elkaar ontmoeten. RSMG is vastbesloten om in dit aantrekkelijke segment te investeren en heeft als doel om onder meer wereldwijd een toonaangevende speler te worden met de steun van partners als DPG Media”, aldus Robin Lingg, voorzitter van de Raad van Bestuur van RSMG. “We zijn blij dat het grootste mediabedrijf van Nederland een samenwerking met ons wil aangaan om het aanbod op gebied van sportnieuws, fanbeleving en video in Nederland naar een hoger niveau te tillen. Een perfecte match.” 


Bureaus

Marketing

Economisch