Nieuwe hoofdredacteuren bij Roularta Media Nederland

Nieuwe hoofdredacteuren bij Roularta Media Nederland

15-02-2024 (13:50) - Media

Bij Roularta Media Nederland, uitgever van merken als EW, Plus Magazine en Happinez, vindt per 1 maart een aantal wisselingen van hoofdredacteuren plaats om meer samenhang te creëren en de clusters sterker te maken.

Zo gaat Alida Dijk, momenteel hoofdredacteur van ZIN en Vorsten, de titels Happinez en Yoga by Happinez aansturen. Naast deze twee onlangs verworven merken blijft Dijk ook hoofdredacteur van ZIN. Bij Happinez volgt ze Eveline Helmink op, die met de verkoop van Happinez aan RMN het persoonlijke besluit heeft genomen om na 14 jaar Happinez een nieuwe weg in te slaan. Zij vertrekt per 1 mei 2024.

Anneliese Bergman, nu nog (a.i.) hoofdredacteur van Psychologie Magazine en Coachfinder, is vanaf 1 maart de nieuwe hoofdredacteur van Plus Magazine (inclusief Plus Gezond, Plus Lekker en Plus Puzzels) en Gezondheidsnet.nl. Bergman is een ervaren mediamaker en was eerder onder meer hoofdredacteur bij Margriet en uitgever van het vrouwenportfolio bij Sanoma/DPG Media. Erik Bogaards wordt benoemd tot adjunct hoofdredacteur van Plus. Naast het Plus-portfolio neemt Bergman ook de redactieleiding van Vorsten over van Alida Dijk.

Irene Smit, nu hoofdredacteur van de eveneens onlangs geacquireerde titel Flow, wordt vanaf 1 maart ook hoofdredacteur van Psychologie Magazine en Coachfinder. Irene bouwt als mede-oprichter en creative director al 16 jaar aan het succes van Flow. De verbinding met Psychologie Magazine ligt onder meer op het terrein van ‘mental health’.

Léon Bouwman is bij RMN als uitgever verantwoordelijk voor de Mindstyle-titels: “De benoemingen passen in ons beleid om sterke combinaties en clusters te bouwen door hoofdredacteuren meerdere titels te laten maken. De formules van titels als Flow en Psychologie Magazine vullen elkaar goed aan. Zo kan Irene Smit door beide merken aan te sturen extra samenhang creëren en worden we, als Mindstyle-cluster, sterker. Ook de Plus-titels en het royalty-merk Vorsten hebben raakvlakken en datzelfde geldt voor verbindingen tussen Happinez, Yoga by Happinez, Flow en een titel als ZIN.”

Over Roularta Media Nederland

Roularta Media Nederland (RMN) is de op één na grootste magazine-uitgever van Nederland. RMN exploiteert met ruim 240 professionals 30 mediamerken die een gezamenlijke omzet van 70 miljoen euro realiseren. RMN maakt deel uit van de internationale Roularta Media Group.

v.l.n.r. Alida Dijk, Anneliese Bergman en Irene Smit
 

In Fonk magazine 384 (28 februari) een interview met Erwin van Luit, CEO Roularta Media Nederland


Bureaus

Marketing

Economisch