XITE breidt bereik uit met lancering twee nieuwe kanalen op Samsung TV Plus

26-10-2023 (09:30) - Media

Muziekvideoplatform XITE gaat samenwerken met global smart TV-leider Samsung. Het bedrijf presenteert twee nieuwe kanalen in Nederland op de FAST-service Samsung TV Plus, die gebruikers gratis kunnen gebruiken op Samsung Smart TV-modellen vanaf 2017.

De afgelopen twee jaar heeft XITE naam gemaakt op verschillende internationale markten met Samsung TV Plus. Na de introductie van diverse kanalen in de Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Oostenrijk in 2021 lanceerde XITE in het voorjaar van 2023 de eerste kanalen op Samsung TV Plus in Nederland. Nu wordt de aanwezigheid op het platform vergroot met de lancering van de kanalen 'XITE Ultimate Throwback' en 'XITE Kerst'. 

'XITE Ultimate Throwback' is dé bestemming voor muziekliefhebbers die willen terugblikken op de grootste hits van vroeger. Met een zorgvuldig samengestelde playlist die de tijdloze klassiekers en onvergetelijke melodieën van decennia geleden omvat, biedt dit kanaal een nostalgische reis door de muziekgeschiedenis. Daarentegen brengt 'XITE Kerst' het warme en feestelijke gevoel van de feestdagen rechtstreeks naar je woonkamer. Dit themakanaal is een viering van de grootste kersthits, zowel hedendaags als klassiek, waardoor je in de kerstsfeer komt. In januari zal 'XITE Kerst' overgaan in 'XITE R&B Classic Jams', een kanaal dat je meeneemt in een selectie van de grootste R&B klassiekers van de afgelopen decennia.

Cees Honig, co-CEO van XITE, zegt over de samenwerking met Samsung: "De super gemakkelijke, lean-back ervaring die we hebben gelanceerd op Samsung TV Plus is met de lancering van deze nieuwe kanalen een niveau hoger gebracht. Voortbouwend op het fundament van onze bestaande kanalen, kijken we reikhalzend uit naar verdere groei en voortdurend succes in onze samenwerking met Samsung TV Plus."

Jennifer Batty, Samsung TV Plus' European Head of Content Acquisition: "XITE brengt de muziek van bekende internationale en lokale artiesten naar gebruikers in heel Europa. Deze twee nieuwe zenders ontwikkelen dit verder, waardoor Samsung TV Plus kijkers toegang krijgen tot een nog groter aanbod van gratis content om van te genieten." 


Bureaus

Marketing

Economisch