Florien Cramwinckel zet maatschappelijke missie voorop als hoofdpsycholoog SNS

Florien Cramwinckel zet maatschappelijke missie voorop als hoofdpsycholoog SNS

03-10-2023 (13:00) - Mensen

Waar andere banken een hoofdeconoom aanstellen, heeft SNS een ‘hoofdpsycholoog’ aangenomen. Dit past volgens de bank beter bij de maatschappelijke missie van SNS.

Dr. Florien Cramwinckel, die in 2016 promoveerde in de sociale psychologie, is gestart als strategisch adviseur maatschappelijke impact bij het Expertisecentrum Gelijke Groeikansen van SNS. Zij gaat zich bij de bank inzetten voor gelijke groeikansen voor jongvolwassenen.

Mentaal welzijn van jongvolwassenen

Met het motto: ‘eerst de mens, dan het geld’ toont SNS het belang van menselijk bankieren. Met de aanstelling van Florien Cramwinckel investeert SNS doelgericht in kennis op het gebied van psychologie en gedragswetenschappen, een vakgebied dat binnen de bank steeds relevanter wordt. Vanuit haar expertise als gedragswetenschapper zal de Florien zich in het bijzonder richten op het vergroten van financiële kennis, rechtvaardige waardering en mentaal welzijn.

Voortrekkersrol 

‘SNS heeft een voortrekkersrol op het gebied van menselijk bankieren, daarom heb ik erg veel zin om me in te zetten voor de maatschappelijke missie van de SNS’, aldus Florien Cramwinckel. ‘Ik streef ernaar gezond financieel gedrag voor iedereen bereikbaar te maken. Geldzaken zijn heel bepalend voor de groeikansen van mensen en iedereen zou er dan ook goed mee uit de voeten moeten kunnen. Over dit onderwerp is veel wetenschappelijke kennis en onderzoek beschikbaar, die ik als ‘hoofdpsycholoog’ – met een knipoog – erg graag bij SNS in de praktijk breng.