Nicole de Kogel – Rust nieuw zakelijk leider Danstheater AYA

Nicole de Kogel – Rust nieuw zakelijk leider Danstheater AYA

12-10-2023 (12:15) - Mensen

Per 1 september is Nicole de Kogel – Rust gestart als zakelijk leider van Danstheater AYA. Ze volgt Manuel Segond von Banchet op, na 15 jaar zakelijk leiderschap bij AYA bereikt hij in november de pensioengerechtigde leeftijd.

Nicole: "AYA brengt verhalen van nu en staat voor het ‘anders zijn’, je thuis voelen in het theater en jezelf herkennen in wat je ziet en hoort. Kinderen en jongeren in aanraking brengen met dans is een missie waar ik me sterk mee verbonden voel. Ik kijk ernaar uit om samen met Ryan Djojokarso - artistiek leider per maart '24 - en met het team verder te bouwen aan het succes van AYA, zodat we zo veel mogelijk jong publiek kunnen blijven raken met rauwe, eerlijke en stoere dans. Ik voel me dan ook vereerd om Manuel op te volgen!"

Nieuwe generatie

Manuel: “Eind 2008 begon ik bij AYA. Ik stapte in op het moment dat AYA al 12 jaar voorstellingen maakte voor jongeren. Als enige gezelschap in Nederland plaatst AYA consequent moderne dans met tekst, inhoud en persoonlijke verhalen van dansers naast populaire urban culture uitingen. Heel herkenbaar voor de jeugd. Ik heb AYA helpen groeien naar een gezelschap dat haar jonge publiek goed kent en weet te raken, op het gebied van culturele diversiteit een voorbeeldfunctie vervult en in 2021 in de BIS kwam. Ik verheug me erop AYA zorgvuldig over te dragen aan een nieuwe generatie. Met haar achtergrond als hoofd educatie bij Scapino Ballet Rotterdam, heb ik er alle vertrouwen in dat Nicole de lijn doorzet waar AYA bekend om staat: brutaal, jong, divers en breed bereik.”

Paul, bestuursvoorzitter: “We zijn heel blij dat Nicole deel gaat uitmaken van ons nieuwe directieteam. Ze gaat samen met artistiek leider Ryan Djojokarso de uitdaging aan om onze positie als jong, divers en eigenzinnig BIS-gezelschap verder in te vullen en uit te bouwen.”