Paul de Krom nieuwe CEO van Louwman Group

Paul de Krom nieuwe CEO van Louwman Group

18-01-2023 (16:23) - Mensen

Paul de Krom (59) wordt met ingang van april 2023 de nieuwe CEO van Louwman Group. Hij volgt John Heller op, die na zes jaar stopt als CEO. Na een periode bij Shell en in de nationale politiek was De Krom van 2015 tot 2022 Voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van TNO, de organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek.

Op dit moment bekleedt Paul een aantal voorzitterschappen, w.o. bij de Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI), Nederland Distributieland (NDL), Openbaar Vervoerbedrijven in Nederland (OV-NL) en is hij lid van het bestuur van GroenvermogenNL. Hij gaat deze activiteiten beëindigen om zich volledig te kunnen richten op zijn nieuwe rol bij Louwman.

Paul de Krom: "Ik ben ongelofelijk trots dat ik mede vorm mag gaan geven aan de toekomst van dit prachtige familiebedrijf. De visie en ambitie van Louwman spreekt mij enorm aan en past bij mijn eigen belangstelling en passie voor mobiliteit. Bij Shell, als woordvoerder mobiliteit in de Tweede Kamer, bij TNO en als voorzitter van NDL en OV-NL en lid van de Mobiliteitsalliantie heb ik mij op vele momenten sterk gemaakt voor het belang van bereikbare en betaalbare mobiliteit voor iedereen. Ik kijk er enorm naar uit om de positie van Louwman verder te versterken. Een prachtige uitdaging waar ik heel veel zin in heb."